1-søjlet lift til luft, vil ikke flytte sig

je_ns
je_ns
Indlæg: 4470
Postnr: 0000
je_ns je_ns
Søren O skrev den 20-11-2018 19:21:39

Jeg ved ikke nøjagtig hvordan systemet fungerer, men jeg vil gætte på at luftrøret er ført ind i cylinderens midte, hvor det så er ført op lige i centrum. Tror det ender helt oppe i yderrørets top. Stemplet er fremstillet af et rør med en plade i bunden, hvor der i midten er et hul lidt større end røret. Stemplet er delvis fyldt op med olie. Når der så pumpes luft ind i toppen af stemplet, presses der olie ud gennem hullet i bunden i stemplet, og stemplet vil gå op. Tilsvarende når der lukkes luft ud fra yderrørets top, ledes luften helt uden om olien, og ud af udluftningsventilen. 

 

Ja det lyder sandsynligt   

Jeg burde egentlig kunne huske det, har selv en ensøjlet Stenhøj, som jeg har haft stemplet løftet op af, da jeg skulle have fjernet, det indbyggede drejestop. (så man kan dreje bilen rundt når den er løftet op)

Ringede til Stenhøj dengang, og fik en god vejledning, og en accept på at indgrebet var ok, da det blot var et stop der skulle afmonteres i bunden af stemplet, og de lavede dem både med og uden dette drejestop.


Hellere eje, end at leje.
Lhedevang
Lhedevang
Indlæg: 29
Postnr:
Lhedevang Lhedevang

Lidt nyt om liften, jeg har fået "bordet" af der holder armene og haft åbnet ned til olien, jeg kan med et stykke ledning(lige det jeg havde )  ramme olie ca 15-20 centimeter nede i cylinderen, olien ser flot klar ud når jeg trækker ledningen op, ydermere har jeg med tryk på lukket en anelse luft ind mens olieproppen ikke har været påsat og der kan jeg tydeligt høre at der pumpes luft ind i cylinderen og at det fiser ud af toppen.

Jeg fik den faktisk til at bevæge sig 5-8 cm da jeg lukkede luft ind i den, mere sker der desværre ikke. 

Hvad tænker i der kan være årsag til dette?

je_ns
je_ns
Indlæg: 4470
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Måske der bare skal en større kompressor til ? Eller stemplet går alt for stramt..

Hellere eje, end at leje.
Søren O
Søren O
Indlæg: 2427
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Jeg ville nok hugge lidt gulv op omkring stemplet, for at finde luftrøret. Det er normalt ført næsten helt op. Prøv så igen at sætte luft til liften. Hvis luftrøret er utæt, vil jeg tro at du kan høre det.

Søren O
Søren O
Søren O
Indlæg: 2427
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Næste trin må være at skære luftrøret over i gulvet, og sætte luft direkte til gennem en kugleventil. 

Søren O
je_ns
je_ns
Indlæg: 4470
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Jeg ville afmontere den originale ventil og sætte luft direkte på røret, du kan jo nemt teste om der er en utæthed, lad liften stå med trykluft på, stop kompressoren. Falder trykket uden liften bevæger sig, så har du en utæthed.

Hellere eje, end at leje.
Lhedevang
Lhedevang
Indlæg: 29
Postnr:
Lhedevang Lhedevang

Jeg har desværre ikke fået gjort mere ved den udover mit sidste indlæg. Jeg har ikke i renoveringsrodet haft overskud til lige at hugge gulvet op i garagen

Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Haster!! Puch maxi: Stemplet op i cylinderen???
  Knallert & Scooter
 2. Ombygge luft/lift varmepumpe til vand/luft.
  Fyr og opvarmning
 3. luft
  Værktøj og maskiner
 4. Kompressor vil ikke producere luft... !!
  Værktøj og maskiner
 5. Oliefyr kørt "tørt" - Luft i systemet.
  Fyr og opvarmning