Brænde til brændeovn

Vi er nye indenfor brændeovne, og skal til at tage vores i brug.

Hvad bruger i selv som brænde?

Hvad er no-go at købe?

Osv.

Tænker at købe et tårn med brænde, som kan stå ude i garagen?


Mvh. Christian M
 

Vi er nye indenfor brændeovne, og skal til at tage... Vis hele indlægget
15 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Og vægt er også svært da det kan være mere eller mindre vådt træ. Derfor ser man ofte på tabeller over trætyper og brændværdier - f.eks her: https://www.danskbraendesalg.dk/braendvaerdier/ 

Vi har de sidste mange år brugt træ briketter til stor glæde da de var nemme at stable.. I år har vi så købt alm træ og havde da glemt hvor flot det brænder 😀

Plus det giver en lidt anden varme som jeg syntes er bedre og så er asken ikke så fin som ved briketter.. 


Med venlig GDS hilsen Mads

P.S. Har ingen håndværksmæssig uddannelse

kovas skrev den 21-11-2018 18:59:35

"jeg har da endnu aldrig set et brændetårn solgt pr vægtenhed."

Enig, det er meget sjældent man ser det, men hvis man spørger ind til det hos personalet på byggemarkedet har de data om vægten på et trætårn skovbrænde - som kan svinge fra 700 til 1000 kg 

 

Til orientering.

Brænde overgår briketter på alle områder til brændekomfurer. Simreretter, langtidsstegning, supper og bagning kontrolleres bedst med "en go' pind" efter behov hvor kun gas kommer i nærheden af samme regulering.

El, hassel og ahorn er gode til hurtige temperaturjusteringer, hvor avnbøg giver en god grundvarme.

Fruen - som er husets flæskehøvding - siger brændekomfuret er det bedste komfur hun har anvendt. Det tage bare en del år at blive fortrolig med et brændekomfur.

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Skovbrænde lugter osse bedre (end briketter) i et køkken.   

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis