Plantejord til nyt æbletræ, der skal plantes, hvor der næsten kun er sand

Johnny Kurt
Johnny Kurt
Indlæg: 15
Postnr:
Johnny Kurt Johnny Kurt

Jeg har købt en grund, hvor der stort set kun er sand under græsplænen. Nu vil jeg plante frugttræer, Selvfølgelig skal jeg købe noget jord, men er det nødvendigt at købe det dyre fra Planteskolen kr. 90 for 50 L, eller kan jeg nøjes med jorden fra Byggemarkede til 13 kr. for 40 L?


Med venlig hilsen


Johnny Kurt Kristensen


Mortenjustesen
Mortenjustesen
Indlæg: 168
Postnr: 9510
Mortenjustesen Mortenjustesen

Sandjord og æbler er ikke nogen god kombinationm. Jeg ville hellere smide noget ler ned i hullet og plante nogle træer på frøstammer, som er meget bedre til at finde vand end de svagere grundstammer. 

Morten
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 11256
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Skal man jordforbedre med spagnum er de billige plantesække fra byggemarked præcis lige så gode. Måske indeholder de dyre gødning m.m. men eller ikke nogen forskel. 

Jeg graver et alt for stort plantehul, og lægger lidt til side af jorden. Den store dynge bliver overhældt med spagnum, og skovlet en gang rundt så det blandes. Så har man en blanding af det oprindelige og spagnum til at plante i. 

Jeg har ikke forstand på grugt træer specielt. men vi har sandjord og æbletræer giver da noget, men de er ikke alle god kvalitet skurvet m.m. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
karl smart
karl smart
Indlæg: 699
Postnr: 2600
karl smart karl smart

Prøv at få et godt råd her =      havenyt.dk-forum 

calle captiosus
 Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and proclaiming...."WOW What a Ride!!"  -Mark Frost
jthyge
jthyge
Indlæg: 273
Postnr: 8543
jthyge jthyge

For meget jord fra billige plantesække/spagnum vil forsure jorden, det er nok ikke det bedste for frugttræer. 

Du kan fylde plantehullet med harpet muldjord blandet med lidt kompost. Og så som Morten skriver, vælge stammer der har et godt stort rodnet. 

Det har også stor betydning for træets udvikling, at der er et fornuftigt område under træet med bar jord. Så græs og ukrudt ikke tager vand og næringsstoffer fra træet. 

Vil du være med? Log ind for at svare.