Udluftningsventil eller prop?

nlarsen
nlarsen
Indlæg: 1
Postnr:
nlarsen nlarsen

Hej LDS,

Jeg er lige flyttet ind i en ny lejlighed og har her til aften forsøgt at lukke luften ud af min radiator. Ved to af radiatorerne er jeg dog i tvivl om hvor vidt der er tale om udluftningsventiler eller propper? Vil helst ikke oversvømme lejligheden med sort vand ved at tvinge dem op med en tang, for så at risikere ikke at kunne lukke dem ordentligt igen :o)


Kermit_369
Kermit_369
Indlæg: 672
Postnr: 7860
Kermit_369 Kermit_369

Det er propper...

 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

Søren O
Søren O
Indlæg: 2564
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Hvordan kommer fremløbsrøret til radiatoren? Hvis røret kommer fra oven, vil luft i radiatoren selv søge op. Så er det ikke nødvendigt med udluftningsventil i radiatoren.

Søren O
Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2707
Postnr:
Frank Chr. Frank Chr.

Hvis det er din (ejer)lejlighed så få de gamle radiatorer udskiftet med nye. Er det en leje lejlighed så tag en fornuftig snak med udlejer. Det er energimæssigt fuldstændig hul i hovedet at opvarme sin bolig med de oldnordiske radiatorer. 

Søren O
Søren O
Indlæg: 2564
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Frank: Det er noget af en påstand du kommer med her. De "gamle" radiatorer fungerer da fint. Selvfølgelig er der sket en udvikling, hvor "moderne" radiatorer har fået større hedeflade på den samme samme plads. Designet på nye radiatorer er selvfølgelig også mere tidssvarende, men rent funktionsmæssigt er de "gamle" radiatorer helt i orden. 

Søren O
nlarsen
nlarsen
Indlæg: 1
Postnr:
nlarsen nlarsen

Tak for svar!


@Kermit_369 - tak, det var også hvad jeg tænkte. 


@Søren O - fremløbsrøret kommer desværre fra siden. Den ene af de to nævnte radiatorer er iskold og der var masser af luft i de resterende radiatorer. Jeg må have fat i udlejer, når jeg ikke selv kan udlufte dem.


@Frank Chr. - det er en lejelejlighed og indtil videre tyder det ikke på at udlejer er meget for at udbedre de ting jeg kommer med. På trods af at den lige er blevet moderniseret med nyt køkken og badeværelse. Så jeg tvivler på, at han vil udskifte radiatorerne, hvis han kan slippe. Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2707
Postnr:
Frank Chr. Frank Chr.

Søren, ja det er muligt de fungerer og varmer fint (eller gør de nu også det), ofte er de fyldt op i bunden med rust og andre "godter" .. til trods for at de det meste af tiden normalt køre med "dødt vand" Men nye moderne radiatorer (af samme str.) er op til 20% mere energieffektive netop pga. større flader som giver bedre afkøling. På komfort siden er der osse noget og hente, dels fylder de mindre, dels reagerer de hurtigere.     

Vil du være med? Log ind for at svare.