Trådhegn i nyplantet hæk

nybegyndertilalt
nybegyndertilalt
Indlæg:
Postnr:

Hej med jer.

Er ny her på siden, da jeg flere gange er endt her i min søgen på gode råd og fif.

Kort fortalt er vi førstegangs købere til et parcelhus fra 70erne, og da jeg har boet i lejlighed i hele mit liv er jeg, som mit brugernavn antyder, nybegynder til alt :D 

Vi har nu fået ordnet haven af et anlægsfirma, og de har plantet hæk. Jeg skal nu have sat noget trådhegn i så det ikke blæser skævt. Jeg er med på at jeg skal bruge tentorpæle og vil til det have et trådhegn i/på.

Det er så meningen at hækken skal vokse rundt om hegnet, så det på sigt også fungerer som er "rigtigt" hegn, hvis vi feks. engang skulle finde på at anskaffe os en hund.

men.. hvordan dælen gør man det?

Skal jeg have hegn på begge sider af hækken, så den bliver pakket ind? eller skal det kun være på den ene side, hvor jeg så "fletter" hækplanterne ind i?

Eller er det nok bare på den ene side som de så kan "blæse op af"?

Barrodsplanterne er mellem 60-80 cm høje, så hvor højt skal hegnet være?

Jeg håber der sidder nogle kyndige mennesker som kan hjælpe mig med nogle gode råd.

På forhånd tak.

Thomas

Kristian1972
Kristian1972
Indlæg: 15
Postnr: 2600
Kristian1972 Kristian1972

Jeg ville rulle trådhegnet lidt ud, skubbe det ind til planterne mens jeg fletter grenene ind i hegnet. Sådan vil jeg tage en meter ad gangen. Når hegnet sidder pænt op ad planterne så sætter du armeringstangen ned. Jeg flettede også armeringsstangen ind i hegnet, men du kan også binde hegnet til stangen med noget snor.  Held og lykke - det kommer til at tage lidt tid at komme hele vejen rundt

Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2707
Postnr:
Frank Chr. Frank Chr.

Nu skriver du ikke hvor store maskerne er på trådhegnet, er maskestørrelsen mindre en 5x5 cm kan hækplanterne skubbe hegnet så det buler ud, især tjørn. Men hvis det er almindelig havehegn 5x10 eller 10x10 cm, får du ikke det problem. Sæt hegnet så tæt op af planterne på indvendig/din side af hækken som muligt, så kan hækken beskæres uden at klippe i trådhegnet, og der er ingen grund til at flette grene ind i trådhegnet, de skal nok finde igennem maskerne. Nu ved jeg ikke hvor højt hækken skal være, men et havehegn på 90 -120 cm i højden tænker jeg vil være fint. En hund hopper næppe igennem en hæk der er højere ovenover end havehegnet, den vælger nok at springe over hækken - hvis den kan.  

Selv ville jeg vælge at banke nogle kraftige trykimprægneret rundstokke Ø-8 cm ned i hver hjørne og ved hækafslutninger supl. med skråstiver, så trådhegnet kan strammes ordentligt op som en violinstreng. På langsiderne er tentorstål som iøvrigt fås med (grøn eller gule) plast isolatorer med krog på som bruges til stødhegn er fint.

Og så skal man tænke langsigtet, for der kommer en dag hvor hækken skal forynges og startes påny, ved at man kapper hækken ned til kun 10 cm stubbe. Så hæv havetrådhegnet min. 10 cm over jordniveau så kan man komme til med sav uden at komme i konflikt med trådhegnet.

Ps. Faktisk bliver hækplanter svagere i stammerne med støtte fra fx. trådhegn, vind og blæst hærder hækplanterne.

je_ns
je_ns
Indlæg: 4572
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Jeg satte et hegn i min nyplantede hæk, det er efterhånden mange år siden, det har vi været rigtig glade for, det holder både børn og dyr ude/inde.

Jeg satte hegnet helt ind til planterne, og brugte runde trykimprægnerede stolper, synes de er pænere en tentorstål.

Brugte grøn plastbelagt hegn, nu hvor hækken er vokset op omkring det, ses det overhovedet ikke. (mit er 80 cm højt)

https://www.harald-nyborg.dk/p4676/...10cm-groen

HAVEHEGN 80CM 20M 10X10CM GRØN

Hellere eje, end at leje.
Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2707
Postnr:
Frank Chr. Frank Chr.

..glemte lige - selve tentor hegnspæle fås også i en grøn plastbelagt variant (så ses de ikke meget inde i hækken ved løvfald). Fidusen ved brug af disse jernstænger med isolatorer med krog, er som billedet illust. at den øverste længdetråd på havehegnet nemt kan hægtes fast, og resten af havehegnet styres ved at lade tentorpælen gå igennem fx. hveranden maske på havehegnet. 

je_ns
je_ns
Indlæg: 4572
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Jeg satte det fast med kramper i de trykimprægnerede pæle, det gik ganske fint.

Hellere eje, end at leje.
Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2707
Postnr:
Frank Chr. Frank Chr.

Viste I godt at sort trådhegn forstyrre øjet meget mindre end alle andre farvet trådhegn.   

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12303
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Velkommen på siden.

Den med at hegnet skal slutte 10 cm over jorden dur ikke hvis man ønsker at holde en hund inde i haven- Den sætter snuden under og kan så nemt løfte op så den kan smyge sig under. Jeg ville i stedet grave den 10 cm ned, så hunden ikke får den mulighed. 

I øvrigt hjælper hegnet ikke på om planterne står lige. Som skrevet bliver de faktisk svagere af at få støtte. Og når du begynder at klippe hækken lidt er det jo klipningen der bestemmer om hækken er lige. 

Så små børn og hunde kandet hjælpe på.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2707
Postnr:
Frank Chr. Frank Chr.

Hehe.. ja jeg har hørt at især Gravhunde skulle være slemme med de unoder. 

Nå men med den "nedgravet metode" bliver det et helvede at fjerne hækken engang - siger det bare.   

Modsat min "10 cm metode" her kan man nemt vælte hækken og rulle den op i rundballer, og op i traileren og væk med skidtet.    

Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2707
Postnr:
Frank Chr. Frank Chr.

..og man må jo ikke længere bare sætte ild til en gammel tør (udgået) hæk mere, når vindretningen var i vinkel.     

Natur
Natur
Indlæg: 1015
Postnr: 0000
Natur Natur

Hehe - hvis du har en Dobermann, duer det ikke med hegn - de klatrer bare over.. og bruger hegnet til at klatre på, hvis der ikke er indvendig vinklet afgrænsning..  det gode er så, at når de har vist at de kan, så lægger de sig blot foran hovedøren og venter til man kommer hjem.. ;-)

Viljen til at ville, giver evnen til at kunne!
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12303
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Så er det lige om den skal i >haveaffald< eller i >jerncontainer< på genbrugspladsen.   

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
je_ns
je_ns
Indlæg: 4572
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Jeg skulle have fjernet et stykke hæk, med indgroet hegn.

Klippede så tæt jeg kunne ind til hegnet i den ene side, med hækklipperen, så var hegnet rimelig nemt at trække fri, skulle lige klippe lidt ekstra med grensaksen nogle få steder.  

Hellere eje, end at leje.
Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2707
Postnr:
Frank Chr. Frank Chr.

På vores genbrugspladser må der gerne være lidt træ i jernskrot (fx. den der slags gl. havemøbler af både jern og træ), men absolut helst ingen fremmedlegemer i haveaffald. Men om genbrugspladserne ligefrem vil modtage "rundballer" vides ikke. Alternativt må man (hvis man er heldig og bor på landet) nøjes med at brænde 200 liter af hækken af, af gangen.     

Jens, jeg tænker det nok ikke var tjørnehæk du frasorterede jern fra.    

Ps. Når man beskære hække kraftigt ind til midten/stammerne, bør man have in mente at det også kan give nogle gevaldige huller omme på nabosiden af hækken i form af visne grene.    

Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2707
Postnr:
Frank Chr. Frank Chr.

..og vælger man tillige at grave trådhegnet lidt ned, vil jeg mene man kommer i konflikt med rødderne fra hækplanterne, hvis trådhegnet en dag skal fjernes. 

Nu har jeg ikke selv prøvet, men mon ikke teltpløkker kan holde trådhegn ned mod jorden, så Fido ikke kan få snuden ind under.

Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Hegn
  Lav-Have
 2. Nyt havehegn. Pris , gør-det-selv eller håndværker på?
  Lav-Have
 3. Havehegn
  Lav-Have
 4. Nyplantet Ligusta hæk
  Lav-Have
 5. havehegn
  Lav-Have