Pensionsmodregning.

kovas
kovas
Indlæg: 1424
Postnr: 9670
kovas kovas

Hej til Jer.

Nu har DR. hele dagen politiseret omkring modregning af opsparing i pensonstillæget. Og de fremstiller det også som om ældrechekken er noget man mister. 

jeg mener at princippet i vores sociale system er at kan du klare dig selv så skal du det. Min frue arbejder stadig og derfor får jeg "kun" ca 2000/ i pensionstillæg. Men hvad er det jeg bliver snydt for? Hvis fruen ikke arbejdede så ville vi da tilsammen ikke få flere penge end nu. Det bliver fremstillet sådan at hvis du tjener over 300000 så mister du hele pensionstillæget. Jame det var da skrækkligt, men måske er det så muligt at forsørge sig selv. Og ældre chekken er ikke noget man mister. Den kan man få hvis man har meget lidt at gøre godt med. Og det er fint nok for dem som får den har sandelig ikke meget. Og samtidigt med at alle vil ha det hele, klager alle over at de betaler for meget i skat.

Mange hilsner Kovas,

Nu med pillefyr og 4900wp på taget.
1, år produceret  4782kwh.
efry
efry
Indlæg: 654
Postnr: 2730
efry efry

Jeg ved ikke hvad dit indlæg har med Lav-Det-Selv at gøre, men når du nu åbenbart mener, det er relevant, så vil jeg da godt fremføre mine argumenter, men vil forsøge at holde det meget kortfattet.
Tag to familier, der gennem hele livet har tjent nøjagtigt det samme, har samme antal børn og bor nogenlunde ens. Den ene familie har brugt rub og stup af overskudet på fornøjelser og ferier, mens den anden har sparet og holdt billige ferier, så de kunne indbetale på en pensionsopsparing.
Efter pensionering vil den første familie modtage fuld folkepension plus ældrecheck, varmebidrag m.m. mens den anden skal leve af sin egenbetalte pension plus minimal folkepension.
Jeg opfatter den manglende udbetaling for den anden familie som en ekstra skat, der pålægges, fordi den har været så fornuftig og forudseende, at den har lagt lidt til side til alderdommen. Det blev ikke meddelt dengang, da familie 2 sparede op til pension, så det er efter min mening urimeligt at pålægge denne ekstra 'skat' mange år efter opsparingen.

kovas
kovas
Indlæg: 1424
Postnr: 9670
kovas kovas

Teksten til over hækken " Uhøjtideligt debat-forum hvor ordet er frit."

Det er så svar på din undren over hvorfor jeg bringer det på bane. Og der er jo ingen tvang på at man skal besvare indlæg.

som jeg husker det så var meningen med at indføre arbejdsmarkedspensionen jo netop at folk skulle bidrage mere til sin egen pension. Jeg synes bare at der er en masse klynk her. I stedet for at klynke burde man være glad for at man har haft arbejde hele livet og kunne spare op til sin pension. Jeg arbejdede samme med en som stolt berettede at når han nu gik på pension så ville han ha det samme udbetalt som da han gik på arbejde. Det er der vist ikke ret mange på kun folkepension som har. Hvis jeg har været på understøttelse forventer jeg jo heller ikke at jeg skal ha understøttelse sammen med min lønindkomst. For mig at se er ideen med velfærdssamfundet vel at vi hjælper dem som har behov for det Og glæder sig over at det er muligt og at der også er hjælp til mig hvis det skulle blive nødvendigt.

Og så blev jeg bare så træt af at dr har promoveret det lige fra morgenstunden uden at forklare det ordentligt, men så det så ud som de stakkels pensionister får frastjålet store summer som de var berettiget til.

 


Mange hilsner Kovas,

Nu med pillefyr og 4900wp på taget.
1, år produceret  4782kwh.
Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2707
Postnr:
Frank Chr. Frank Chr.

Ja fanden stå i det - først leve et nøjsomt helt arbejdsliv og spare op til sin alderdom, for derefter at blive forbigået med goder som andre der har levet et udsvævende liv kan tilkomme.   

S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 6779
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Kovas, jeg tror, der er noget du helt har misforstået. Hvis man har en pensionsordning, som man delvis fik i stedet for en lønforhøjelse, fra sin arbejdsgiver, mister man en stor det af den folkepension, som andre får. Ældrechecken er også væk sammen med halv licens og en større eller mindre del af boligsikringen, som, de der ingen pensionsordning har, får. Jeg kan for tælle dig at f.eks. to enlige, hvor den ene har en pensionsordning og den anden ingen har, er for forskellen ca. 1000 kr. månedlig. så jeg forstår udmærket at den med pensionsopsparingen føler sig taget godt og grundigt på den nederste del af ryggen. For øvrigt vil påstå at den som mener, at han skal gå på pension og have ligeså meget i pension, som da han gik på arbejde må huske meget forkert.

fase
Pizzabager
Pizzabager
Indlæg: 1568
Postnr: 2750
Pizzabager Pizzabager

jeg vil også godt være med. 

eksemplet med de 2 ens familier hvor de har samme indkomst, men den ene har ødslet alle deres penge væk og den anden sparet op ville jeg ændre til at.

i den første familie har begge voksne valgt at få en pensionsopsparing istedet mere i løn. dvs de betaler(lad os sige 15% af deres løn til pension)

i den anden, har de valgt at få det hele som løn, og bruge de 15% af dem på kunst, klassiske biler, klassiske møbler osv. 

Når de går på pension, 

får den første familie intet af tillægspensionen, ældrecheck og alle de andre ting. men har en opsparet pension.

får den anden familie fuld tillægs pension, fuld ældrecheck, og alle de andre ting, og de kan sælge lidt af alle deres ting hvert år, så de ialt set har langt flere penge til rådighed end den første familie. 

jeg ville føle mig snydt hvis jeg havde sparet op til pension og så naboen grine mig lige op i hoved fordi han har fået staten til at betale for ham, selvom han har rigeligt med værdier.

også ryger incitamentet, og det er vel det vigtigste, at folk mener det er en god ide at spare op til alderdommen og derfor gøre det, istedet for at lade være.... 

Og til sidst, staten mister jo næsten intet på det, de fleste af pengene ender lige tilbage i statskassen i form af moms, skatter afgifter og vækst.

jeg er så samtidig også imod at man skal kunne tage sin folkepension med sig til udlandet.. hvis man vælger og flytte til spanien eller thailand når men bliver pensioneret så må man betale selv...  

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12303
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Der er jo også lidt skatte tænkning i det her. Indbetaling til pension betaler man ikke skat af i første omgang. Men når de udbetales så betales skat. Denne skat er ofte lavere da indtægter ikke er så store. Desuden er der mange som har været heldige med at placere deres pensionsopsparing på sådan en måde at det er steget væsentlig ud over det indbetalte. 

Så jeg er meget tilfreds med at have opnået en rimelig pensionsopsparing, selv om der er nogle venner / naboer der så får udbetalt langt mere fra staten. 

Desuden har jeg arbejdet fuld tid ca. 5 år mere en folkepensionsalderen. I den tid har jeg ikke ønsket at modtage pension, da der skal modregnes næsten det hele på grund af høj indtægt. Den udskudte pension deles så op, så den udbetales i bidder resten af livet. Min normale pension øges med ca 30 % på den konto. 

Helt generelt må jeg sige at selv om en vis Højtstående herre i USA tager DK som skræk eksempel på et land hvor staten styrer borgernes penge, så er det alligevel en af de bedste lande at bo i. Jeg kender ingen steder som jeg ville bytte med. 

National økonomisk har vi råd til at folk er på pension ca. 18 år i gennemsnit. Det bliver man så nødt til at indrette pensionsalder efter. 

Til Pizzabager: Den med at have inversteret penge i kunst m.m. hører til sjældenheder. Det jeg ser mest er at overskydende penge "inversteres" i smøger og bajere og det giver sgi ingen glæde i alderdommen. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 6779
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Det med skatte tænkning er jeg ikke helt enig i. Min pensionsordning blev vedtaget af min fagforening sammen med KL, så den havde jeg ingen indflydelse på, udover at jeg på det tidspunkt godt kunne have brugt lønforhøjelsen. Den mindre skat er jo et produkt af, at vi har et skattesystem, der siger at jo flere penge du tjener, jo mere skal du betale i skat. 

Mit indlæg skal ikke betragtes som en beklagelse. Jeg får mad hver dag og har også tag over hovedet, men pensionsordningen har på ingen måde forgyldt min tilværelse.

At folk tager pensionen med til et andet land er vel OK så længe skatten bliver betalt i Danmark, hvad den jo ikke altid gør. Men så længe det er lovligt er det vel OK?

fase
jhb
jhb
Indlæg: 112
Postnr: 6780
jhb jhb
ev elmand skrev den 31-10-2018 12:42:11
..

Helt generelt må jeg sige at selv om en vis Højtstående herre i USA tager DK som skræk eksempel på et land hvor staten styrer borgernes penge, så er det alligevel en af de bedste lande at bo i. Jeg kender ingen steder som jeg ville bytte med. 

..

Hvem f..... tager sig af hvad den idiot siger, så længe han ikke starter en A-krig, hvilket jeg frygter han kunne være årsagen til, med de udtalelser han ofte kommer med, (såfremt han da ikke ligefrem selv trykker på "knappen"). 

Jeg kender heller ingen steder jeg ville bytte med - har set med egne øjne hvordan befolkningen i andre lande har det. Selv de dansker som er utilfredse, kan som regel ikke sige hvilket land de så hellere ville bo i! Selvfølgelig er der ting der burde ændres men sådan er det vel altid.

Der er vel en grund til, at Danmark rangere høj på listen over verdens lykkeligste folk.

Pizzabager
Pizzabager
Indlæg: 1568
Postnr: 2750
Pizzabager Pizzabager
ev elmand skrev den 31-10-2018 12:42:11


Til Pizzabager: Den med at have inversteret penge i kunst m.m. hører til sjældenheder. Det jeg ser mest er at overskydende penge "inversteres" i smøger og bajere og det giver sgi ingen glæde i alderdommen. 

 LOl ja det har du sikkert ret i, eller en større bil, og et billede af den er næppe meget trøst når man sidder og mangler penge til grundskylden når man er 75..

Men jeg synes stadig det er uretfærdigt..

kovas
kovas
Indlæg: 1424
Postnr: 9670
kovas kovas

Drs historie gik på mistede pensionstillæg så det er især det som undre mig at at folk finder det så uretfærdigt.

Jeg vil da slet ikke afvise at jeg kan ha misforstået noget. Nu har jeg ikke selv nogen arbejdsmarkedspension som bliver udbetalt månedligt, så jeg har ikke noget begreb om hvor store udbetalingerne egentlig er. Men hvis vi som eks tager et pensionist ægtepar. De har hver en indtægt på 75000/år  fra pension Det vil gøre at hver får  1000kr mindre /år i pensionstillæg. Jeg har altså svært ved at ha ondt af dem. dvs at de har 150000 mere end dem som får det fulde tillæg. Hvis de "kun" fik udbetalt 50000hver så ville de få det fulde tillæg. Skal så lige nævne at jeg da ville synes at det var fedt at kunne ha 75000 for i modydelse at undvære 1000kr

Mange hilsner Kovas,

Nu med pillefyr og 4900wp på taget.
1, år produceret  4782kwh.
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 6779
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Kovas, der er noget du har glemt i din påstand om 75000 om året fra pension. Du skal lige trække det beløb folkepensionen mindskes med fra. Så er forskellen nede på ca 12000 årligt og ikke dine 75000. Forskellen på godt 60.000 er penge, som staten slipper for at udbetale til pensionisten. Der til kommer, at der heller ikke udbetales ældrecheck til de pensionister, der har en privat pensionsordning. 

fase
Pizzabager
Pizzabager
Indlæg: 1568
Postnr: 2750
Pizzabager Pizzabager

Jeg er ikke fuldt inde i det, jeg er stadig for "ung" til at spekulere for meget i det der pensions noget, 

Nu fandt jeg lige lidt om det på nettet.

Som enlig. 

Hvis du tjener mere, så nedsættes pensionstillægget nemlig med 30,9 procent, af den del af din indtægt der overstiger 71.200 kroner, og pensionstillægget bortfalder helt, hvis du tjener cirka 331.000 kroner om året. 

dvs du har arbejdet som lad os sige elektriker eller installatør, whatever, med en god løn på lad os bare sige 500000 kr om året, for at holde det pænt rundt. du får 15% pension.  det giver en pænt god pensions opsparing. faktisk nok så meget så du ikke vil få en krone af tillægspensionen. og den udgør 80736 kr pr år.. 

du får heller ikke ældrecheck, som er maksimalt 17200 kr pr år, 

du får heller ikke varmetillæg som er maksimalt 5100 kr

der er også boligydelser, men det er vist kun hvis du bor til leje, hvis du bor i ejerbolig gives det som et lån

der er vist flere ydelser man kan få, men det er hvad jeg lige kunne finde

så groft regnet kan det blive 100000 kr om året. det er ikke det helt vilde, og jeg synes det i grunden er fint det gives ekstra til folk der ikke har så meget eller ikke har haft mulighed for at arbejde, men når man kender folk som har arbejdet meget og tjent gode penge, uden nogensinde at have indbetalt til pension, og vide de skal have de samme eller større tilskud som en der har puklet til tæt på mindstlønnen, og har indbetalt til pension hele livet. og nu bliver trukket af de relativt små penge fordi de har sparet op, det synes jeg er snyd..

kovas
kovas
Indlæg: 1424
Postnr: 9670
kovas kovas

Fabrin.

Det forstår jeg ikke grundbeløbet får du jo  med mindre din arbejdsindtækt er mere end 322000 som jeg har forstået det. Jeg er med på at det hele er før skat. Så hvor kommer de 60000 fra?

https://www.dr.dk/nyheder/penge/ann...ventninger

Den dame her klager over at hun mister/ får mindre 22000 om året. For at blive trukket så meget skal men ha en udbetaling på 150000 om året og med det resterende tillæg har hun så over 200000+ folkepensionens grundbeløb Skal vi virkelig ha ondt af hende.

Mange hilsner Kovas,

Nu med pillefyr og 4900wp på taget.
1, år produceret  4782kwh.
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12303
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Jeg kan heller ikke følge helt med, da det er en jungle. Vores venner har fået en pensions beregning ( hun er noget yngre end han er) Det viser at der ikke er noget som helst at hente for hende (bortset fra "arbejdsglæde" ved at fortsætte med at arbejde. Så hun går på efterløn. 

Pizzabager:  selv om du endnu er ung, så er det faktisk der man skal tage stilling. Vil man ryge og rejse pengene op, for at sige det firkantet ( eller inverstere i kunst, frimærker og mønter) OG få pensionstillæg, boligydelse, medicintilskud m.m. ELLER vil man sætte ind på pensionsopsparing med de fordele det giver, Og så sidde og surmule over at naboen får mere fra det offentlige. Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Folkepension
  Jura, reglementer og krav
 2. penge fra Skat
  Jura, reglementer og krav
 3. Hvordan kan man investere sin pension
  Over hækken
 4. SKAT beføjelser
  Over hækken
 5. Jeg har en ide..:P
  Over hækken