vådrum, enkelt eller dobbelt lag gips

SDebois
SDebois
Indlæg: 17
Postnr: 1067
SDebois SDebois

Hej LDS'ere,

Sommerhusprojektet er kommet ret langt, det sidste rum vi mangler at bygge er badeværelset. 

Loftet samt alle væggene i badeværelset er beklædt inderst med en vandfast krydsfinér. Uden på dette havde jeg planlagt at montere en 15mm fibergips, som jeg derefter ville vådrumssikre og spartle over med en indfarvet spartel der er vådrumsgodkendt (KABE stone+). 

Mit spørgsmål er: 

er det overkill at bruge fibergips? Kan jeg nøjes med 1 lag almindelig vådrumsgips på 12,5mm, som jeg så vådrumssikrer? Eller skal man altid bruge 2 lag vådrumsgips, uanset konstruktionen bag ved?

Som jeg ser det bliver væggen rigeligt stiv med hele træplader bag gipsen, så hvis jeg kan nøjes med et enkelt lag almindelig vådrumsgips ville jeg hellere spare de penge. Fibergips er jo en del dyrere, og det er jo dumt at "overbygge" det.

Tusind tak,

Stig

Gregeren
Gregeren
Indlæg: 2798
Postnr: 2830
Gregeren Gregeren

Du kan ikke fraviges kravet til den almindelige gips selv om du har krydsfiner bag. Men du kunne have undladt krydsfiner og brugt én enkelt fibergips på 15mm.

Begge muligheder løber jo op i ca. samme pris, så der vil jeg vælge fibergips, da det er et overlegent produkt, og så er det lettere at hænge ting op i.

Du sparer også en arbejdsgang.

Elektronikteknikeren
SDebois
SDebois
Indlæg: 17
Postnr: 1067
SDebois SDebois

Fedt, tak for svar! Det bliver fibergips som jeg havde regnet med.


Stig

Vil du være med? Log ind for at svare.