LED lysdæmper med korrespondance vil ikke virke fra begge kontakter

Hej alle

Vi har købt en LK Fuga LED-S 120 VA lysdæmper med korrespondance for at erstatte en MEK 200LR. I rummet har vi en anden kontakt, og korrespondancen virkede fint med den tidligere lysdæmper, men pga. nye LED spots kunne den ikke dæmpe. 

Vi har prøvet flere kombinationer for de tre ledninger til lysdæmperen nu, men desværre virker korrespondancen ikke. Man kan tænde og slukke for lyset på lysdæmperen, men hvis man slukker på den anden kontakt, kan det ikke tændes igen fra lysdæmperen. 

Kontakten (ikke dæmper) ser ud som følgende med brun ledning i P, sort ledning i pil ned og sort/hvid ledning i en tredje indgang uden forklaring. Under afbryderen sidder et udtag, som er forbundet til brun og blå ledning. 


Lysdæmperen ser ud som følgende med brun ledning i L, sort ledning i pil ned og sort/hvid ledning i bølgepil. Den blå ledning er lukket af. 

Er der nogen her der har nogen forslag til hvordan kontakterne skal forbindes for at få korrespondancen til at virke? Vi har som sagt prøvet mange forskellige kombinationer med brun i L eller bølgepil, men desværre uden held, så jeg ville blive meget taknemmelig for et godt fif :) 

Mvh Mia 

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Du burde bare kunne bytte ledningerne lige over fra den gamle lysdæmper.

Kan du huske hvordan de sad i den gamle dæmper?

Ellers må vi starte forfra..😉

Over i lysdæmperen skal du finde ud af hvilke ledninger (enten sort eller sort/hvid) der tænder dine lamper.

Dette gøres ved først at holde den sorte sammen med brun....derefter holdes sort/hvid sammen med brun.

Den ledning der fik dine spots til at tænde sættes i klemmen på lysdæmper med "pil og bølge"

Når du har gjordt dette så burde din lysdæmper virke,og så skriver du igen,så tager vi næste skridt.

( korrespondance afbryderen virker ikke endnu)



Tak for hurtigt svar!

@lmaster: Det første vi prøvede var at sætte ledningerne i som for den gamle lysdæmper (brun i bølgepil, og de øvrige i enten L eller pil nedad), og uanset om man bytter om på sort og sort/hvid giver det samme resultat, nemlig at lyset kan tændes og slukkes fra lysdæmperen, men når den anden kontakt er slukket, så kan lysdæmperen ikke bruges mere. 

@primo-ct: Perfekt, det lyder jo nemt med en fjeder. Efter at have læst lidt op på korrespondance tror jeg at vi har mistanke om at vi har A korrespondance, hvor strømmen går ind gennem den kontakt som ikke er lysdæmper, tror du stadig at kip kan løse problemet på trods af det?

Lyddæmper betjenes via et kip tryk så i skal altid benytte et kip tryk.

Men har du fundet den ledning som tænder for lamperne som jeg beskrev?

Ah okay, det er jo en god start Nej, vi nåede desværre at samle det med den gamle lysdæmper igen, så nu skal vi nok lige skaffe en fjeder, og så prøver vi igen!

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis