Aptering af båd

Vi er ved at kigge på sejlbåd og har fundet et par spændende bådprojekter, hvor apteringen er i meget dårlig stand og indretningen håbløs. Vi overvejer derfor at skrotte den nuværende aptering og selv bygge båden op sådan som vi gerne vil have det.

Fruen vil gerne have apteringen i lyse farver - altså helst noget hvidt, så kan man lave aptering i vandfast mdf/krydsfiner/OSB eller lignende plader, så det kan holde?

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

det lyder, som en dårlig ide, fordi apteringen i mange tilfælde indgår i skrogets styrke. derfor kan men ikke bare pille tingene ud og erstatte dem med noget, man synes kunne være smartere.


ved et hurtigt overblik, kan man finde utallige både til salg uden aptering, hvor folk har fejlvurderet opgavens sværhedsgrad, så find hellere en båd, der virker for dig.


Lav det selv - det gi'r de bedste klagemuligheder

ErikChristensen 

Jeg er klar over, at apteringen mange gange virker som afstivning af skroget, hvilket især vil være de tværgående adskildelser.

Jeg er klar over, at det ikke er noget man bare lige gør, men mit spørgsmål var primært, hvilke plader man kan anvende når det ikke skal være ædeltræ, som teak, mahogni mv.

LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her

Hvis det alligevel skal males, så brug du bare alm x-finer. Mal de sider der vender ind mod skroget, du ikke kan komme til efter apteringen, inden montage

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Okoume krydsfiner er et godt valg til aptering, glem alt om MDF og OSB.
Ferrywood.dk har et udvalg af disse plader, find dem i krydsfiner afsnittet under Marine/Bådekrydsfiner.

Okoumen har en skrællet yderfiner og ikke en knivskåret som normalt anvendes hvis apteringen skal fremstå i klar lak.
Okumen kan dog sagtens lakeres med klar lak også, den bliver så lidt karamel-farvet eller lidt som farven af lakeret eg. 

Hvad er det for en bådtype I har kig på ?

Vh
Henrik.A



Vi har kig på mange forskellige både omkring 35 fod og opad og kigger på enten både som er præcis som vi gerne vil have dem eller både som hvor apteringen er helt færdig.

hejsa...... der er flere muligheder end man umiddelbart tror :   fx kan hovedskottet beklædes med en speciel 2 mm finer som limes på .....  det hotte pt er nordic oak , altså egetræ , massiv og finer , og lad være med at lave noget hvidpigmenteret eg eller andet med farve , .... andre dele kan selvfølgelig også beklædes med tynd specialfiner , .......  fx kan buede hjørnelister laves med en aluminium som sidste lag .........   

mvh Gunnar


....god arbejdslyst..

....... g.lykke...........
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også