Trække fremløb af gulvvarme

dsdsdk
dsdsdk
Indlæg: 9
Postnr: 2605
dsdsdk dsdsdk

Hej LDS 

Jeg skal til at lave gulvvarme i et helt hus. Jeg tænker at bruge spånplader+aluvarmefordeling med 20mm alupex rør til. Mange af rørene kommer til at løbe gennem en gang og der er således ikke mere end 3-4cm mellem rørene. Hvordan sørger jeg for at gulvet ikke bliver for varmt i gangen, men samtidigt får varmen ud i rummene? Er det nok at man undlader varmefordelingspladerne?

 

Kermit_369
Kermit_369
Indlæg: 672
Postnr: 7860
Kermit_369 Kermit_369

Du bliver nødt til at isolere rørene i de rum hvor de går igennem. Ellers vil de opvarme det/de pågældende rum utilsigtet og ligeledes vil der jo komme den tilsigtede mængde varme frem til det rigtige rum. 

Du kan dog sagtens nøjes med med de tynde førskåle for at nedsætte den utilsigtede varmeafgivelse. 

Nu skriver du ikke noget om isolering under gulvet, men man plejer jo at grave dem lidt ned i isoleringen. Du kan jo ikke føre dem i samme niveau som gulvvarme slangerne i det pågældende rum.

 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

dsdsdk
dsdsdk
Indlæg: 9
Postnr: 2605
dsdsdk dsdsdk

Tak for svar. Hmm. Jeg har godt nok ikke kigget endnu, men jeg tror ikke der er strøer under gulvet, så tanken var alt føring skulle ske i spånpladerne. Arealet hvor slangerne er tætte er en central gang, så jeg vil blot sikre at gulvet ikke bliver for varmt. Kan de tynde føreskåle klare det?

 

Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Gulvvarme Alupex??
  Fyr og opvarmning
 2. Gulvvarme
  Lav-Hus
 3. Gulvvarme
  Lav-Hus
 4. Hus med gulvvarme bliver ikke varmt
  Fyr og opvarmning
 5. Gulvvarme?? ikke særlig varmt
  Fyr og opvarmning