K2 i el installationsrapport

Vi har et “næsten” nyt hus fra 2008. Da vi godt vil sælge, har vi fået udarbejdet 2 rapporter: En tilstandsrapport med et meget fint resultat samt en el installationsrapport. I denne har vi fået nogle K2’ er. Der mangler åbenbart beskyttelsesleder (jordforbindelse)i flere stikkontakter og tilslutningssteder. Dette er et lovkrav efter 1. april 1994. Dette har både den daværende elektriker og den tilsynsførende arkitekt åbenbart overset. En K2’ er beskrevet som noget, der er farligt, eller kan være farligt på sigt, og det undrer os? For er alle huse fra før 1994, så at betegne som farlige i forhold til funktionsdygtighed og/eller brand? Elektrikeren eksisterer ikke mere, så hvem har ansvaret her? Er det den tilsynsførende arkitekt? Det kan P.t. blive en større omkostning at få udbedret. 

Vi har et “næsten” nyt hus fra 2008. Da vi godt... Vis hele indlægget
17 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Har du en mulighed for at tage et billede, som viser lampen bagfra, så det er muligt at se, om den er dobbeltisoleret eller ej. Det kan være afgørende for, om det er en fejl eller ej. 


fase

Nu ved vi jo ikke, hvordan den faste installation er lavet, men hvis lamperne er dobbeltisolerede, skal de ikke jordforbindes.


fase

Ok. Mente blot at jeg havde læst det et sted og tænkte om det kunne bære grunden.... God dag. 

Har nu fundet ud af at der er fejl i elrapporten. De har skrevet, at der ikke er jordforbindelse i flere stokkontakter. Dette er ikke korrekt. Der er ganske rigtigt ikke jordforbindelse i spots. Det var et krav på et tidspunkt, men de regler er senere lempet, så dobbeltisolering er nok. Dette har jeg fra sikkerhedsstyrelsen, så der er lige en elinstalatør, som skal lave eleapporten om og fjerne nogle K2’ ere. 

Annonce

Så er problemet løst, og du får en ny el-rapport uden beregning. Der er i følge din beskrivelse så flere fejl i rapporten. Det kræver faktisk indgående kendskab til lovligheden af installationer i flere tidsrum for at lave en el-rapport, der er fejlfri. Du skriver at "reglerne er lempet, så dobbelt isolering er nok". Dobbelt isolerede brugsgenstande må ikke jordforbindes og er normalt heller ikke forsyne med klemmer til jord.


fase

Stærkstrømsbekendtgørelsen afs. 6 - bekendtgørelse nr. 1082 af 12/07/2016 om sikkerhed for udførelse og drift af elektriske installationer Paragraf 47 stk. 4 1 👍

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis