Bjælkehus med råd? (Akut)

Vi har underskrevet en købsaftale og vores 6 dages fortrydelsesret er hermed påbegyndt. Det er en ældre bjælkehus fra 1970. Det er i god stand, men har følgende nævnt i tilstandsrapporten:

  • K2 Der er trænedbrydning i ydervægge mod syd, øst og vest.
  • K2 Der er trænedbrydning i stolpe nederst mod sydøst.

Vi tæller ca. 6 bjælker der skal skiftes.

Men nu er vi blevet nervøse. Hvor meget vil sådan et projekt koste? Jeg ved det er svært, hvis ikke umuligt, at lave et skøn på baggrund af ovenstående information. Men måske I ved om det er et projekt til 30.000, 80.000 eller 300.000.

Jeg har set en masse projekter på nettet, men ingen nævner pris. Det skal naturligvis laves af en faglært tømmer.

Håber I kan hjælpe og på forhånd tak. 


/Philip 

Vi har underskrevet en købsaftale og vores 6 dages... Vis hele indlægget
25 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

@natur Vi har leget med tanken om at opsætte et typehus om 5-10 år. 

Huset ligger på Amager og er kun 90m2. Der var et bud på grunden på 2.600.000 kr. og vi fik huset til 2.950.000 kr. Udbudt til 3.350.000 kr. 

Nu tænker jeg bare højt. Måske vil det være muligt at få understøttet taget midlertidigt og hive den gamle facade ned. Så kunne man bygge en ny bærende konstruktion, isolere og montere ny træ beklædning eller lign. Det er selvfølgelig et projekt med et vis omfang, men burde kunne lade sig gøre. 


Morten

Jeg har været med til noget lignende på et meget mindre hus ( 15 m2 ). Det var samme system med bjælker der er skåret ind i hinanden. Der understøttede vi med donkraft, ved at få fat i bjælker lige under vinduer. Så blev de dårlige bjælker skåret i stykker og nye isat nedefra. Du skal stort set have hele huset holdt oppe på en gang.

Så det er "lade sig gørlig " til ret små penge ( skud 20-40.000 ). Men det kommer jo an på hvor kreativ en tømrer (multihåndværker) i får fat i.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

det ligner et panbo hus ? hvis det er sådan en hus så kontakt firmaet

Et godt råd hold dig fra huset, det er ikke bare lige noget man skifter uden der er en del der skal splittes ad, det danske klima er ikke egnet til bjælke  huse mht holdbarhed.

Der er nok en grund til man kan finde bjælke huse i alaska og nord norge der er flere hundrede år gamle uden og fejle noget 

Må man spørge hvorfor i ik har allieret her med en tømrer / byggesagkyndig / en der laver den slags huse det er jo ret mange penge.. og da mega ærgerligt hvis i ender i “økonomisk ruin” pga manglende rådgivning .

Annonce

Blot en tanke - det er  K2 - altså ikke "skal laves nu - men der er skader".. og umiddelbart er der ikke fare for noget
Hvad med blot at se tiden an, og spare pengene op til i alligevel vil bygge nyt..?
I kan hurtigt bruge +100T til ingenting(reparationer) - og de penge, er da "rare at have" til et nyt hus på sigt   

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Huset er nul kroner værd, basta! Derfor kan det kun være spild, at give 300.000 for det skrammel. Hvis legen med ideen om nyt hus bliver til virkelighed, skal I lige huske bortskaffelse af det bestående og jordbundundersøgelse (Amager er jo lidt “giftet”). Så læg bare 5-600.000 oveni prisen for råjord.


 

Hej Natur

En K2 skade er hvis det kun er bygningsdelen selv (hele huset) der kan skades.

Eksempeltvist er nedbrudt træ i et vindue i et murstenshus normalt en K2 skade, men hvis det samme vindue sidder i et træhus, som der er tale om her, er det en K3 skade da råd/svamp kan brede sig til trækonstruktionen.

@Orla - jo, men hvis man alligevel påtænker at bygge nyt, indenfor en overskuelig tidshorisont - er det så ikke blot "penge ud i det blå" at reparere?  Huset vælter jo ikke sådan lige..?

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Bare en ide - aner ikke om det kan lade sig gøre - Har I undersøgt om man kan og hvad det vil koste, at isolere og beklæde huset udvendigt? 

Ved som sagt ikke om det kan lade sig gøre. Men det virker overskueligt, og gøres jo hele tiden med murstens/betonhuse.


Mvh Troels
Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis