Udskiftning af gulvtæppe med parketgulv

Hejsa. Vi har købt sommerhus fra 1970. Der er betongulv med to lag gulvtæpper. Nederst er et tyndt brunt lag tæppe, som er limet rigtig godt fast på betonen. Det øverste tæppe er nemt at rive af. Er det vigtigt at hele det nederste lag kommer helt af, inden jeg går videre ned nedlægning af parketgulvet? Samme spørgsmål på køkkengulv, hvor der er pålignet linoliumsgulv, hvor det kan være svært at fjerne alle limrester. 

Til vores parketgulvet følger naturligvis en dampspærre og en 4mm gulvunderlagsplade. Underlagspladen har en isolerende effekt og skal etableres ovenpå dampspærren. Jeg tænker selv, at denne 4mm underlagsplade kan være med til at udjævne de værste niveauforskelle, hvis man ikke kan fjerne alt gammelt limrester og undergulv. Er det okay eller er det vigtigt at fjerne hele møget, inden jeg går videre med parketgulvet?


Klavs Frederiksen
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Afhængigt af hvor ujævnt gulvet er, så kan det godt gå hen og ende med at man bliver søsyg af at gå på gulvet hvis du ikke får fjernet alle knoldende og sådan.

Tak for dit svar. Jeg troede mest det var fordi, at parketgulvet tog mere skader og revnedannelse, hvis ikke underlaget var jævnt. 


Klavs Frederiksen
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her

Kravet til gulv under svømmende trægulve er +/- 2 mm på en 2 m retholt (lige skinne) og hvis dette ikke overholdes bortfalder garantien på gulvet.

Hvis det er for store ujævnheder på undergulvet, kan man ud over at have et "gyngende " gulv risikere, at der sker defekter i fer/not samlingerne.

Mange tak, hvad koster det ca. at få en tæppe- eller gulvspecialist til at udligne eller udlægge et selvnivellerende lag spartel. Vi har et sommerhus på ca 60 m2 og skal have lagt gulv i tre små værelser og køkken/alrum. 


Klavs Frederiksen

Har du overvejet at leje en håndstripper? Den skulle være god til at fjerne den slags med.

Tak, prøver at undersøge om det lokale byggemarked har en sådan💪🏽👍


Klavs Frederiksen
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også