Krav til beregninger af en altan i forbindelse med en bygge tilladelse

Hej med jer.

Jeg har planer om at lave en altan på mit hus. Og det kræver en byggetilladelse, men hvad kræves der af beregninger på stålet der anvendes til altanen? Jeg er med på der kræves at altanen ligger indenfor byggelinierne osv, der er en høje på gelænderet der skal holdes osv... men selve styrken, hvor meget skal der evt dokumenteres her?

Gode råd og evt links modtages gerne.

En lille skitse af altanen der skal på huset :-)


MVH Njord


MVH Njord
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Afhænger meget af kommunen, men generelt:

Du skal jo som udgangspunkt eftervise bæreevnen af stålet iht. konstruktionsnormerne med de belastninger der gælder for altaner.

Du skal redegøre for konstruktionsprincipper og hvordan laster distribueres.

Dertil skal du redegøre for alle bygningsdele som altanen fastgøres til, dvs. murværk, søjler og tilhørende punktfundamenter.

Du skal også redegøre for værnets kapacitet og fastgørelsen af det.

Der skal sendes dokumentation for alle samlinger, herunder bolte og svejsesømme.

Du skal også redegøre for stålets korrosionsbeskyttelse.

Dertil kommer at der skal redegøres for afvanding.


 Certificeret Statiker

Det lyder jo umiddelbart som ret krævende beregninger og specifikationer.

Når man ansøger om tilladelse til at opføre et hus er eneste betegningskrav på energien og tagspær. Om en etageadskillelse kan holde er åbenbart ikke noget man bekymrer sig om... og i det lys er det jo enorme krav for en altan...


Jeg må hellere kontakte teknisk forvaltning og høre hvad de lokalt forlanger.


MVH Njord

Det lyder umiddelbart helt vildt..  hvis du køber en standard altan, så er de beregninger jo gjort.. så måske er det, det nemmeste..  
MEN - en bekendt lavede en altan for nogle år siden - den tror jeg faktisk blot blev lavet med sund fornuft ( de fik lavet stålet ved en lokal virksomhed)  - og så indberettet til teknisk forvaltning - uden problemer..

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Hej.

Husk at højdegrænseplanen også skal overholdes for altaner og tagterrasser.


Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS

Som skrevet afhænger det af din lokale myndighed, så super ide at spørge dem. Meld endelig tilbage hvad de svare!

Der er intet abnormt i de beregninger, og en ingeniør bør kunne lave dem på 4-6 timer.  Vi laver mange af den slags beregninger for firmaer som er specialiseret i at sætte altaner op på villaer.

At lave en altan ud fra ´sund fornuft´ er selvfølgelig muligt, hvis man kan gennemskue hvad sund fornuft er! Sådan er det jo generelt. Kan den fx holde til at 10 personer holder fest på altanen, og hvad sker der når de alle sammen står og læner sig ud over rækværket? Og hvad med fastgørelsen til eksisterende bygning? Er der nogen forbehold og restbæreevne i eksisterende konstruktioner, når man gør altanen fast direkte i en eksisterende bjælke?(Rød streg på billedet!)


 


 Certificeret Statiker

Annonce

Så længe, der åbenbart ikke er krav om at allerede opførte altaner fra "ruder konge var en knægt", skal efterses, og holdes i orden i udlejningsejendomme (jfr. den sag, der var med en nedstyrtet altan tidligere på året) - Så vil jeg tillade mig, at hovedryste over en masse "beregninger" - 4-6 timer for hvad?? - når "sund fornuft" normalt dækker over "er man i tvivl - så laver man det stærkere".. (desværre så ser jeg en del "beregninger" fra ingeniører  - det eneste de beregner - det er "fakturaen")

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Natur skrev den 16-09-2018 18:00:23

Så længe, der åbenbart ikke er krav om at allerede opførte altaner fra "ruder konge var en knægt", skal efterses, og holdes i orden i udlejningsejendomme (jfr. den sag, der var med en nedstyrtet altan tidligere på året) - Så vil jeg tillade mig, at hovedryste over en masse "beregninger" - 4-6 timer for hvad?? - når "sund fornuft" normalt dækker over "er man i tvivl - så laver man det stærkere".. (desværre så ser jeg en del "beregninger" fra ingeniører  - det eneste de beregner - det er "fakturaen")

 Arrogant og naiv tilgang at have!


 Certificeret Statiker

Tja.. måske nok.. Det er nok blot for meget erfaring med dårlige ingeniører, det kommer fra..
Desværre har jeg oplevet så mange gange, at de - når det er gået galt - blot siger.. "jamen det er jo kun vejledende" og "vi tager ikke ansvar"   
Men dit svar er nok, hvad jeg havde forventet   

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis