telefon opkald om hacket komputer.

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12303
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

I går ringede en mand 2 gange på min kones mobil og fortalte at hendes komputer var hacket. 

Det var på Engelsk med tydelig accent. " I am calling from tecnical service and can tell you that your computer has been hacked

Jeg fik telefonen og sagde i 1. omgang " No interest"

Han fortsatte " It`s not about interest your computer has been hackes." 

Jeg afsluttede med at sige " Oh man you are a very funny guy I am hanging up now

Da han ringede igen sagde jeg kun det om funny guy. 

Hvad går det ud på, og hvordan har de telefon nummer m.m. Jeg tør ikke sådan at gå videre da jeg er sikker på at han er smartere på det felt. Og hvad kan man gøre, lade være med at bruge nem ID f.eks. på denne komputer

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Gregeren
Gregeren
Indlæg: 2744
Postnr: 2830
Gregeren Gregeren

Han ved formentlig ingenting om dig, og kan ikke gøre noget. Det er derfor han vil sælge dig hjælp, for at få adgang til jeres pc via et stykke remote software ham vil bede jer installere.

Lister med telefon numre florerer på nettet, og handles mellem ligesindede. De får dem fra krak eller andre steder.

Elektronikteknikeren
Grillbill85
Grillbill85
Indlæg: 77
Postnr: 5400
Grillbill85 Grillbill85

Bare smid på.. nummeret kan de have mange steder fra.. nogen prøver bare fra en ende.. så længe du ikke installerer det på din computer de beder dig om, eller giver dem nem id eller kreditkort oplysninger, er der ikke noget at være bange for..

Wezio
Wezio
Indlæg: 1360
Postnr: 4040
Wezio Wezio

De ringer også tit til mig. Oftest fra et dansk telefonnummer. I princippet kan de foretage opkaldet fra et hvilket som helst telefonnummer. Det er let nok. 

Bare smid røret på og lad være med at gå i dialog med dem. De spilder din tid. De er kun ude på at narre dig!

Indehaver af firmaet KV Sikring. Jeg sælger og installerer tyverialarmer, videoovervågning og adgangskontrol til private og erhverv. Jeg er bl.a. forhandler af Jablotron. Se mere på www.kvsikring.dk

karl smart
karl smart
Indlæg: 926
Postnr: 2600/2700
karl smart karl smart

Jeg er blevet ringet op mange gange på min fastnet telefon , det er opkald fra udlandet , sikkert Afrika , og på engelsk , kort og godt så får man at vide at man har vundet et størrer beløb i US dollar , og  endda i et lotteri jeg ikke anede jer var med i , jeg skulle bare opgive kontonummer , udløbs dato og kontrolciffer så ville min gevinst blive overført til min konto .

Der er kun en ting at gøre , smid røret på så hurtigst som muligt , men hvor har de ens nummer fra , det er åbenbart seniorer de går efter.

Elektriker gennem 45 år .
calle captiosus
 Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and proclaiming...."WOW What a Ride!!"  -Mark Frost
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 6779
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Jeg er flere gange blevet ringet op af engelsk talende mand/kvinde med indisk accent og som påstod, at de ringede fra windows, de siger ikke Microsoft. Nogen gange siger jeg bare, at jeg ingen computer har. Sidst spurgte jeg om IP adressen på min computer, som de måtte kende for at kunne se, at der var noget galt, så gav de op. Så længe du ikke opgiver nogen oplysninger, sker der intet.

fase
Natur
Natur
Indlæg: 1015
Postnr: 0000
Natur Natur

En lille ekstra ting her.. du får en sms om at dine COOP points er ved at udløbe.. og du kan skynde dig at bruge dem - til en I-Phone eller andet "fedt"?? og du har vildt mange points, der udløber.. med COOP logo og alt.. :-( 


Det er SNYD/Hack/ eller hvad men nu vil kalde det..!!

Jeg har rapporteret det til COOP - og fået svaret.. 

Vi er informerede om dette, og du skal blot slette mailen.. 

Men.. De gør ikke en Fukin..g ski.. ved det, og ligger det ikke på deres side :-(

"tak" COOP - for at fortsat forlede jeres brugere i denne - meget vellignende fælde ':-(


Viljen til at ville, giver evnen til at kunne!
nl89
nl89
Indlæg: 155
Postnr: 3730
nl89 nl89

Du kan hente en app der hedder 180. Den skriver hvem der ringer/ og advarer hvis andre har repotret om svindel eller marketing. De ringede også til mig, mega irriterende, jeg hentede appen og har valgt den skal blokke alt , hvad der er repoteret om svindel

S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 6779
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

"tak" COOP - for at fortsat forlede jeres brugere i denne - meget vellignende fælde ':-(

Jeg har fået en mail fra COOP om den falske mail.

fase
Natur
Natur
Indlæg: 1015
Postnr: 0000
Natur Natur

ok - så er der da nogen, de advarer.. jeg har ikke fået den mail :-(

Viljen til at ville, giver evnen til at kunne!
efry
efry
Indlæg: 654
Postnr: 2730
efry efry

Nu må intet firma og heller ikke COOP kontakte dig, uden at du har givet udtrykkelig tilladelse til det. Det kunne måske være derfor de ikke har sendt noget til dig.

I øvrigt får de fleste af os da vist jævnligt sådanne Fishing-mails og telefonopkald. Skulle firmaer udsende mails til alle, hver gang de blev gjort opmærksom på, at sådanne hændelser forekom, skulle der godt nok sendes mange mails ud hver dag.

Natur
Natur
Indlæg: 1015
Postnr: 0000
Natur Natur

Arrh @Efry - din forklaring er sg. da langt ude.. COOP kunne da blot ligge den på websiden.. (og jo, jeg har givet lov til at de kontakter mig..)

Viljen til at ville, giver evnen til at kunne!
PinkHenrik
PinkHenrik
Indlæg: 4226
Postnr: 6300
PinkHenrik PinkHenrik

Bare gør som jeg gør:
De ringer og begynder "salgstalen"
Jeg siger "lige et øjeblik"
Så lægger jeg telefonen på bordet og fortsætter med det jeg nu var i  gang med da de ringede... så er det et spørgsmål om hvor længe de gider vente indtil de selv lægger på...

Hvis jeg har god tid, så kan jeg finde på at besvare deres råb et par gange, og så lægge dem tilbage på bordet, fordi de tror jeg lige er ved noget andet og så vender tilbage til dem.

Så ringer de da ikke og forstyrrer andre mens de "ligger på mit bord"   
Den virker på alle former for avis-forsikrings-sælgere eller andre svindlere der er ude efter dine penge   

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
efry
efry
Indlæg: 654
Postnr: 2730
efry efry

Nu skrev jeg udtrykkeligt, at det måske var årsagen. 

Hvor mange meddelelser tror du de skulle lægge på deres webside, hvis de skulle meddele det hver eneste gang, der var en phishing-mail eller SMS i omløb?

Jeg modtager i hvert fald en del af disse "nigeriabreve" hver eneste uge fra diverse "firmaer", så jeg tror da, at langt de fleste blot sletter dem, som COOP også gør i det aktuelle tilfælde. Jeg ville i hvert fald have mig frabedt, at alle de firmaer, der var blevet misbrugt et eller andet sted i landet, sendte en advarselsmail til mig.

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12303
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Jeg var sådan set lidt klar over at det bærer i den retning, bare forbandet ærgerlig at det forekommer så tit som tilfældet åbenbart er. 

 Har også for 2-3 år siden  fået mail fra en Madrid  advokat, at jeg var indsat som særarving efter en gammel faster. Det drejede sig vist om ca 23 Mill- euro så vidt jeg husker. Hendes navn var korrekt m.m. 

Jeg ved godt at hun var lidt velhavende og var bosat en årrække i Spanien inden hun døde for ca. 20 år siden  i DK. Men så velhavnede tror jeg alligevel ikke på. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Vil du være med? Log ind for at svare.