Alufolie og efterisolering

Goddag.. 

Lidt info om projektet:

Sommerhus A-hus i gasbeton fra 1973. Indkøbsprisen var under 200.000kr. 

Vi overvejer efterisolering af loftet / taget, men hvordan griber man det lige an? Huset og området kan ikke bære, at vi køber nyt tag osv. vi bliver insolvente hvis vi gør det.

Der er ingen undertag og det eneste isolering der er, er noget alufolie/papir som flere steder er gennemhullet af søm og skruer fra diverse lamper der gennem tiden er sat op indvendigt samt måske en mår der har været på spil. Kan man lægge f.eks. 100-150mm isolering direkte på dette folie uden dampspærre? Der skulle være plads til de 100-150mm isolering inden betontaget begynder og dermed luft til ventilering. 

Vi har monteret en varmepumpe og vil gerne kunne holde huset frostfri uden det koster en bondegård om vinteren. Kan det være et problem, hvis der ikke monteres dampspærre? Hvis der skal være dampspærre hvordan gør man det udefra? Spær kommer jo noget ivejen. ;) 

Håber i forstår, ellers må jeg prøve, at tegne.

Vh. Jesper


Jesper Boje Sørensen
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Du siger der er beton tag, er der tagpap på beton, eller mener du fibercement/eternit tag?



Elektronikteknikeren

Hvis du skal gøre det ude fra skal du i hvert fald have afmonteret betonstenene midlertidigt. Og så kan du lige så godt påfore spærene og ligge mere end 100mm isolering.

Men ellers indefra ved at rive beklædningsbrædder ned og komme til den ved fra.

Hvis det kun er 100mm isolering kan du godt undvære dampspærre. 

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Altså du giver meget unøjagtige svar. Beton tag, er det betontagsten som ovenstående hentyder til, eller er der tale om et støbt tag af beton el. andet?

Hvis det er en støbt beton plade, er det oplagt at isolere lortet udefra.


Elektronikteknikeren

Du skriver A hus, Og så er det sikkert med beton tagsten. Men er der udnytte overetage, eller kan i komme til at isolere.

Man kan godt lægge plastdampspærre ned imellem spærene. Men det skal klæbes til alucraft tæt ved alle spær. Det er bedre en slet ikke at gøre noget men ikke optimalt. Men nøjes du med 150 mm isolering, og der er god udluftning i tagrummet så kan det godt gå an uden. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce

Det er beton tagsten. Og det halve hus har loft til kip og det er her jeg gerne vil have noget ekstra isolering som påføres udefra. Den anden halvdel er noget nemmere da der jo enten er et loft eller man kan lave en hems og efter isolere taget nede fra.


Jesper Boje Sørensen

Du kan sagtens pille tagsten af og isolere udefra. Det er naturligvis lidt problematisk at få isolerings måtten  ned under lægter. Men der sker jo ikke noget ved at sætte en koben under en eller 2 lægter og så tage dem af. Du skal nok skrue dem på igen da eventuelt søm ikke holder så godt i samme hu igen. Husk at gemme ALLE låsebøjler da de skal på igen på samme måde.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Det tyder på, i mener jeg godt kan det jeg havde planer om og det godt kan gøres uden dampspærre, altså direkte ovenpå alucraften.


Jesper Boje Sørensen
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis