Mit varmeanlæg taber vand

Christian71
Christian71
Indlæg: 7
Postnr: 2650
Christian71 Christian71

Jeg har i flere år konstateret, at mit varmesystem taber vand. Ikke meget. Det skal lige toppes ca. 1 gang om måneden. Jeg har længe troet, at det bare var en masse luft, der skulle forlade systemet, men efter denne sommer er jeg blevet lidt klogere: Jeg har afbrudt både fremløb og tilbageløb helt oppe ved min gaskedel, da der ikke har være behov for varme. Alligevel har systemet tabt vand. Jeg kan altså konkludere, at det er selve mit gasfyr der lækker vand. Der er ikke synlig læk, men jeg tænker at det flyder ud i kondensafløbet. Kan nogen herinde sige, hvad fejlen kan være ? 

Søren O
Søren O
Indlæg: 2690
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Har du tjekket at din tryksekspantionsbeholder er i orden? Når du tager trykket af dit varmeanlæg, skal du kunne måle ca. 1,5 bar på beholderens ventil.

Søren O
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12469
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Er det ikke ca. 0,8 bar på der skal være i fortryk på ekspansions beholder ? 

Men du kan også se når du har trykket helt af anlægget, så skal det tage noget tid at fylde op igen. Hvis det fyldes tilo fuld tryk på 5-10 sekunder så er det trykekspansion det er galt med.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Christian71
Christian71
Indlæg: 7
Postnr: 2650
Christian71 Christian71

Wow. Tror I har ret. Min gasmand nævnte noget om, at ekspansionsbeholderen var svær at pumpe op, og nok skulle skiftes næste gang. Tak folkens!


Søren O
Søren O
Indlæg: 2690
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Ja Erik, du har helt ret. De 1,5 bar er anlægstryk når varmeanlægget er fyldt op med vand.

Søren O
Vvssvend
Vvssvend
Indlæg: 6
Postnr:
Vvssvend Vvssvend

Hvis din ekspantions beholder er punkteret, kan den ikke tage den varmeudvidelse der kommer i anlægge, når vand bliver varmet op. Og i det den ikke kan tage den udvidelse, kan trykket i anlægget overstige 2.5 bar. Når det sker åben din sikkerhesventil og lukke vand ud af anlægget for at bestykke både dig og dit varmesytem.

Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2775
Postnr:
Frank Chr. Frank Chr.

Jeg køre (kun) med et fortryk på 0,3 og et anlægstryk på 1.0. Det er mere end rigeligt i vores hus (med overetage), hvor der kun er 3,5 m til højeste punkt (øverste kant) på vores varmeanlæg.

Ps. Det er så også kun en trykekspansionsbeholder på 12 liter, størrelses er så nok lige lidt i underkanten til vort varmeanlæg. 

Vil du være med? Log ind for at svare.