Etablering af badeværelse i kælder - hvordan lovliggør vi et eksisterende badeværelse?

LegoMor
LegoMor
Indlæg:
Postnr:
LegoMor LegoMor

Hej!

Hjælp og gode råd søges!

Vores hus har badeværelse i kælderen, men dette er aldirg blevet anmeldt til BBR eller ligger som en byggesag hos kommunen. Nu skal vi alligevel renovere badeværelset delvist, og hvis det er muligt uden alt for meget bøvl, kan vi vel lige så godt få godkendt og registreret badeværelset korrekt.

Hvad gør vi?? Alle rør, installationer osv er jo lavet, men for meget længe siden. Kræver kommunen at vi skal have attester eller andet fra VVS-mand? Han skal lave nogle ændringer - men jeg er i tvivl om hvad han vil lægge navn til, da han jo ikke har lavet den oprindelige rørføring, kloakering osv, Gode råd er meget værdsatte!!

Mange hilsner Rikke

Rantzau
Rantzau
Indlæg: 1074
Postnr: 2970
Rantzau Rantzau

Stod selv i samme situation for længe siden da vi startede renoveringen af et hus der stammede fra dengang Ruder Konge var Knægt.

Min VVS'er vurderede ikke der var nødvendigt at brække alt ned for at kontrollere skjulte rør. Samme holdning havde Teknisk Forvaltning. Huset var trods alt gammelt og alt lavet efter datidens standard.

Forsikringen havde som de eneste visse forbehold. Der kunne ikke tegnes særskilt forsikring på skjulte rørskader.

At det alligevel endte med at alt blev udskiftet skyldes bl.a. at der blev kloakeret, og vandværket skiftede til nye brønde og målere, så da elle alligevel var i gang tog vi skridtet fuldt ud.

"Væsenerne" betalte broderparten af omkostningerne. Det var kun stikledningerne vi selv skulle betale, og de var overkommelige.

Morale: Tal med din VVS'er. Han er ofte ude for at lave nye tilslutninger til gamle installationer. Han har garanteret en løsning.

Det samme med Teknisk forvaltning. Forklar dem situationen. Som regel plejer de at finde en fornuftig løsning, da det ikke er første gang manglende BBR oplysninger konstateres.

Vil du være med? Log ind for at svare.