Hjemmelavede knive...

Jeg har læst i en eller anden bog om at lave knive og dolke selv..
I bogen står der at man som et godt udgangspunkt til klinge, kan bruge en gammel fil!! Det har jeg så gjort og har fået slebet alle rillerne væk.. MEN MEN MEN.... Hvordan får jeg skåret det overskydene af filen væk? Det er jo hærdet som en i h....... det skidt?? Nogen ideer?? Jeg har prøvet med en nedstryger, men den kan slet ikke få bid..

Nogen der ved noget om det??
10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Problemet løste jeg lige selv...

Op i skruestikken og "sprænge" den med en hammer..

Dejligt med lidt natarbejde hvor man kan gå og passe sig selv...
Op i skruestikken og "sprænge" den med en hammer..

Dejligt med lidt natarbejde hvor man kan gå og passe sig selv...



Passer du nu også på dig selv, og særligt dine øjne :?:

En fil kan udmærket bruges som knivklinge, men bør ALTID glødes ud, inden den bearbejdes med evt. en hammer, da du skal have hærdningen fjernet.
Senere skal du så hærde igen, men det er netop det sjove ved fremstilling af knive.

Mvh

Mvh.
bodker

Hej Bodker.

Som total novice.

Hvordan afhærder man og hærder igen - ikke at jeg skal lave nogen somhelst kniv, men mere af interesse?

Mvh. JørgenE
JørgenE.
Hvordan afhærder man og hærder igen - ikke at jeg skal lave nogen somhelst kniv, men mere af interesse?


Det burde jeg naturligvis have forklaret, men...... det var blevet lidt sent, og ......
Afhærdning er en opvarmning til emnet er rødglødende, derefter en LANGSOM afkøling


Her er et link, som på udmærket vis, og meget bedre end hvad jeg kan præstere, forklarer fremgangsmåden. .

http://hjem.get2net.dk/Jonas.s/slojd/knive/skabelon/text1.html

Mvh

Mvh.
bodker

hvad kulle jeg hvide det fra.!!!

de holder godt på æggen.

hvist du skal lave "stilken" til skæftet.

kan du bruge en vinkelsliper med skæreskive.!

den ene er en model af rambo kniv. og den anden er en bowie kniv.

men for at de skulle skille sig ud fra mængden

er de skæftet med en 30 mm. rør med på svejst møtrik som pare stang.

svejse "klatter" som forhøjninger til fingerne.!!!

den er klemt fast.! man tager et rør klæmmer den forsigtigt med skruestikken

og "stilken" på bladet er 1/2 mm. bredder end røret og stikke den i røret

og slibbe den fra skruestikken så sidder bladet fast i rør af klæmme kraften.!

og den anden med drejet skæfte hvor bladet er stukket i skæftet.(rambo kniven)

jeg skal lige finde digital kameraet frem.!

men hvordan får jeg billeder ind.! fra kortlæsseren (ramkortet.)
eller usb nøglen. eller fra kameraet med friske batterier.!?
Søg evt på google der er rigtig mange knivmagre derude, og folk også selv laver klinger med gasesser osv. Samt findes der mange kniv forums hvor der er virkelig gode svar at hente.

mvh

Anders

 knive til hele det store køkken. 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis