Hvordan sætter jeg lampen til

MetteN
MetteN
Indlæg: 4
Postnr:
MetteN MetteN

Jeg skal sætte en lampe op i et gammelt udtag - med 4 ledninger: brun, blå, grøn og sort. Jeg har har prøvet forskellige muligheder: blå-blå og brun-brun: så virker lampen ikke. blå-blå og brun sort: så virker lampen, men den stikkontakt der sidder ved, virker ikke, og det samme var konsekvensen ved blå-sort og brun-blå. så prøvede jeg også en kombination hvor lampen lyste hele tide - man kunne ikke slukke den. Hvad er den rigtige kombination?????

Søren O
Søren O
Indlæg: 2686
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Normalt skal samme farve ledninger være koblet sammen. Nu til dags er den blå altid 0, og den brune er normalt fast fase. Jeg vil gætte på at du skal forbinde blå og sort eller blå og grøn til din lampe. 

Søren O
MetteN
MetteN
Indlæg: 4
Postnr:
MetteN MetteN

Hmmm - desværre virkede det ikke. Da jeg kom blå i sort virkede lampen ikke, og da jeg kom blå i grøn gik hfi-relæet. I begge kombinationer havde jeg brun i brun.

Søren O
Søren O
Indlæg: 2686
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Du må ikke begynde at ændre på sammenkoblingen at ledningerne i samledåsen. Du må prøve dig frem hvilke to farver dine 2 ledninger til din lampe skal tilsluttes. Prøv at sætte den ene ledning fra din lampe sammen med den blå, og så forbinde den anden ledning fra lampen med een af de andre. Hvis intet virker, så afmonter ved den blå, og flyt ledningen over på den sorte. Så prøver du igen de forskellige løsninger.

Søren O
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 6931
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Har du ikke et billede af lampeudtaget. Det ville gøre det nemmere at rådgive dig, men mit umiddelbare gæt vil være, at du forbinder til sort og blå. Den du kalder grøn er måske gulgrøn.

fase
MetteN
MetteN
Indlæg: 4
Postnr:
MetteN MetteN

Hej igen

Jeg gik lidt død i lampeopsætningen, men vil nu prøve igen. Også fordi resten af lampeudtagene i huset er magen til. Jeg vedhæfter et billede - og mit spørgsmål er selvfølgelig stadig hvilken kombination der er rigtig; hvor skal jeg sætte hhv. den brune og blå ledning til?

Hilsen

Mette

jetdirect
jetdirect
Indlæg: 1633
Postnr: -
jetdirect jetdirect

Få fat i en pol søger og tjek ledning for ledning imens der er en der tænder og slukker på kontakten.

er du sikker på det er den rigtige lysafbryder der går til nævnte udtag ?


vedr den grønne som er koblet sammen med en der også er grøn/gul er denne jord og må kun bruges til jord, farven må ikke bruges til andet.

 
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 6931
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Prøv at forbinde den blå fra lampen med den blå i udtaget. Den brune fra lampen forbinder du med den sorte med hvid stribe i udtaget. Det burde virke.

fase
Vil du være med? Log ind for at svare.