Krympeflex - hjælp ønskes

Gymnasten
Gymnasten
Indlæg: 115
Postnr: 2000
Gymnasten Gymnasten

Jeg er blevet nøgleansvarlig i min gymnastikforening. Det indebærer at holde lidt styr på en række skolers nøgler og nøglechips, som udleveres til de frivillige instruktører. Jeg har vedlagt et foto af nogle af dem nedenfor. Problemstillingen er, at flere skoler ikke nummererer disse nøgler og chips. Derfor bliver de let forbyttet instruktørerne imellem. Derfor ønsker jeg at kunne synligt give dem et bogstav og et nummer. Det skal heller ikke nemt kunne slides af og heller ikke blive for besværligt.

Mit første forslag er at bruge klar krybeflex med lim, hvor jeg lægger et lille papirmærke ind under. Det eneste jeg kan være lidt nervøs for er temperaturen af luften fra varmeblæser i forhold til elektronik i chip. Men jeg ser at krybeflex krymper ved omkring 130 grader, så man om man kan styre lufttemperaturen til omkring 200 grader - så skulle det vel gå godt - eller?

Har du et andet forslag?

STHVI
STHVI
Indlæg: 1
Postnr:
STHVI STHVI

Hvad med en Label eller Præge maskine? Det er nemt at erstatte mærkerne og det kan nemt ændres på sigt. Der findes de her Nøgle skilte, de ville løse problemet med nøglerne.

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12460
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Jeg ser der er huller i alle typer, så den almindelige nøglevedhæng som der er link til ovenfor, kan bruges i alle tilfælde.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Gymnasten
Gymnasten
Indlæg: 115
Postnr: 2000
Gymnasten Gymnasten

Tak for svar. Alle de her dele har et hul til en nøglering. Instruktørerne vil typisk have nøglen ind i et større nøglebundt. Derfor tror jeg at et nøglevedhæng nemt går tabt eller bliver adskilt fra en nøgle eller nøglechip. Så jeg ser helst på en løsning der hænger mere sammen med nøgledelen. "Præge-maskine" er det ligesom kan fræse små tal ind i overfladen?

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12460
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Man kan jo printe med f.eks. Dymo tape. Men der kan også købes en ret billig gravør pen, så kan man lave hvad ens håndskrift rækker til.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Gymnasten
Gymnasten
Indlæg: 115
Postnr: 2000
Gymnasten Gymnasten

Jeg tror ikke helt, at Dymo tape vil blive sidende stabilt på f.eks. et nøglehoved, eller nogle af de viste plastdele. Jeg forstår, at en prægemaskine er noget tilsvarende som skriver på Dymo tape. Desuden har jeg nu lært, at noget hedder en gravør pen. Den løsning vil jeg lige tænke lidt over.

Måske skal jeg bemærke, at jeg forventer at skulle mærke ca. 120 emner. 

Er min foreslåede løsning bare ikke særlig god? Tænkte her at printe med min almindelige læserprinter på labelpapir. Klippe ud i små labels. Og derefter gøre noget lignende som på denne video:

Gymnasten
Gymnasten
Indlæg: 115
Postnr: 2000
Gymnasten Gymnasten

At bruge en gravørpen tiltaler mig faktisk meget efter at have set et par små videoer på youtube. Det virker på en måde meget enkelt og let at gå til. Håber ikke, at der er for mange faldgruper. Jeg vil få brug for at gravere bogstaver som er max 4 mm høje som er rimeligt genkendelige, men det behøver ikke at se smukt ud. Er denne meget billige gravørpen OK at bruge? https://www.gemmas.dk/shop/gravoerpen-218p.html

PinkHenrik
PinkHenrik
Indlæg: 4275
Postnr: 6300
PinkHenrik PinkHenrik

Jeg har arbejdet som elektriker på flådens skibe, og her brugte vi en prægemaskine, der kunne skrive på et messing bånd, der så blev sat fast på kablerne med 2 stykker messing tråd (det ville jo nok kunne overleve et atomangreb).
Det er måske overkill når det er til en nøgle, men et simpelt skilt og prægebogstaver og tal og en hammer, kan vel nemt lave de skilte du skal bruge, og så sætte dem fast med en strips.  

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Gymnasten
Gymnasten
Indlæg: 115
Postnr: 2000
Gymnasten Gymnasten

PinkHenrik, tror du ikke at disse messingskilte vil være for store og rive bukselommen i stykker om de blev sat på de viste nøgler og chips? Jeg har ikke helt indtryk af, hvor små de messingskilte kan være.

Jeg vil godt høre lidt mere om gravørpenne, så måske slår jeg så op med anden overskrift.

jetdirect
jetdirect
Indlæg: 1633
Postnr: -
jetdirect jetdirect

de 2 "nøgler" til højre er dallas key/ibuttom og de findes faktisk i forskellige farver så man kan gruppere.

https://svane-el.dk/da/kort-brikker...e-r%C3%B8d

dette kræver blot de skal kodes ind i det system man nu bruger.

ulempen med dallas key er har man nøglen og ved hvor den er til så kommer man ind.

med  proximity kan man kombinere med brik + kode for at komme ind.

disse nøgler fåes bla i kredit kort str 

formoder din mærkning ikke indebærer at du skriver hvor de hører til.

bliver der lavet papir på hvilken nøgle der udleveres til hvem, brikkerne har et unikt nummer så man i adgangs systemet kan se hvem der logger ind med hvilken key.

mht mærkning af den gamle ruko nøgle til venste så findes der nogle plast hætter man kan sætte på nøglen.

 
Gymnasten
Gymnasten
Indlæg: 115
Postnr: 2000
Gymnasten Gymnasten

Tak for oplysningen, jetdirect.

Jeg ser et andet problem. Der findes en kode på hver "key", som er graveret med meget lille skrift på metallet. Ingen kan læse det uden kraftig loop - og pedellen på en skole kan ikke relatere den kode til noget i hans system. 

Man er jo interesseret i, at man kan spærre en "key", hvis den bliver væk. Det kræver at man nøjagtigt ved hvilken, som er blevet væk. Når alle "keys" ligner hinanden uden nogen synlig identifikation, så bliver de meget let forbyttet mellem medarbejderne. De kan jo oftest lukke op til de samme steder. Når så en key bliver væk, så kan det reelt give rod og det kan blive svært og sige nøjagtig hvilken, som er blevet væk. Det er derfor jeg vil have en synlig kode på dem. Skolens pedel synes tilfældigvis bare ikke helt, at det er hans problem.

jetdirect
jetdirect
Indlæg: 1633
Postnr: -
jetdirect jetdirect

selve dallas key/ibuttom systemet kender jeg, det nummer der er graveret ind i metallet er den kode der er gemt i adgangs systemet, 

vedr spæring, det er derfor der skal laves lister og kviteres for den så der er styr på hvem der har fået hvad, forsvinder en nøgle fra en person så har du nummeret på et stk papir og derfra kan nummeret slettes i systemet. men der er jo pedellens ansvar og når pedellen så ikke kan se problemet i hvis en nøgle bliver væk så er det vist mere bevis på han ikke er den rette til opgaven ;-)

jeg ved der findes et tyveri mærknings system hvor man sætter et klister mærke på med ens egen tekst og så stryger man en pasta på materialet og lader masken sidde lidt på og så fjernes den så har men en farvet tekst

vedr brik nummeret  som er svært og læse hvilket jeg er enig i så er løsningen her 

https://svane-el.dk/da/kodetastatur...A6ser.html

sæt læseren til pc og den udlæser koden i tekst.

evt en gravering med en graverpen hvor du selv laver en nummer serie men det løser jo ikke det andet problem

 
Gymnasten
Gymnasten
Indlæg: 115
Postnr: 2000
Gymnasten Gymnasten

Selvom folk skriver under på en seddel, så er det min erfaring at de nøgler kan bliver forbyttet alligevel - eller givet videre hvis der pludselig er en ny medarbejder eller vikar og der ikke er check på den sag. Og jeg tror ikke at de af egen drift kommer forbi den USB-læser og checker.

En "egen" nummerserie skal naturligvis koordineres med pedellen, hvor han taster den ind i hans system.

Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med "det andet problem". Måske er en gravering ikke tydelig nok til, at der lægges mærke til koden.

Gymnasten
Gymnasten
Indlæg: 115
Postnr: 2000
Gymnasten Gymnasten

Nu fik jeg prøvet med en billig gravørpen - denne:

https://www.gemmas.dk/shop/gravoerpen-218p.html

Efter at have set på youtube, så troede jeg at der var to spidser med, men der er kun én rund spids med i den udgave, som sælges her. Ellers er mit indtryk, at det er billigt bras, som ikke bør købes. Graveringen kan næsten ikke ses på en plastic-overflade. Det er som om at den slet ikke kan fjerne eller flytte tilstrækkeligt med materiale.

Jeg tror dog på, at selv med en god gravering, så bliver mærkningen ikke tydelig nok til at undgå forbytning. Jeg har vedlagt foto af en mærkning, hvor jeg blot har brugt tape og papir i stedet for labelpapir og klar krymbeflex. Det bliver i hvert fald tydeligt.

Gymnasten
Gymnasten
Indlæg: 115
Postnr: 2000
Gymnasten Gymnasten

Nu fik jeg krympeflexen leveret og herfra og denne type:

https://www.greenline.dk/k/elartikl...e-laengder

Nedenfor er foto af løsningen. Jeg synes faktisk, at det virker som om, at det vil blive ret slidstærkt og stabilt. Men reelt ved jeg det jo først om 5 år. På nogle chip-brikker har været trykt et nummer, som er delvist slidt af efter 3 år. Jeg bruger en varmepistol med trinløs temperaturregulering, så temperaturen ikke komme for højt op. I første forsøg med en nøgle fik jeg varmet lidt for meget til en side først, og så gled flexen til siden. Lidt håndværksmæssig opmærksomhed med varmepistolen er derfor nødvendig. 260 stk. labels blev klippet ud af 1 A4-side labelpapir.

Vil du være med? Log ind for at svare.