Keramisk kogeplade brændt af, sikring brændende varm?

puggie
puggie
Indlæg: 144
Postnr: 8700
puggie puggie

Igår gik strømmen lige pludselig, der røg en såkaldt "for-sikring" 25A D02 380/250V i eltavlen udover at automat hfi relæet gik, sikringen var brændende varm. Jeg fandt så ud af at den ene kogeplade på vores glaskeramiske kogeø er gået.


Er den nogen der kan forklare hvordan dette kunne ske? Bør der ikke sidde en sikring i selve kogeøen? Er det muligt at skifte en kogeplade når det er glaskeramisk, der er tale om en Miele kogeø, men en hvilken som helst kogeplade kan vel monteres?

Gregeren
Gregeren
Indlæg: 2798
Postnr: 2830
Gregeren Gregeren

Der skal blot sidde en sikringsgruppe i eltavlen som sikrer din kogeø.

25A er højt. Hvor mange faser har du? Sidder sikringen ved siden af 2 andre på samme størrelse? Hvad er gruppen mærket/navngivet?

Normalt er 3x16 A rigeligt til en kogeø.

Elektronikteknikeren
puggie
puggie
Indlæg: 144
Postnr: 8700
puggie puggie

Den sidder sammen med 2 andre, der står bare max 25A på tavlen. hvis jeg piller de to andre ud så går lyset i resten af huset.

Kermit_369
Kermit_369
Indlæg: 707
Postnr: 7860
Kermit_369 Kermit_369

Kan du tage et billede af din tavle? Det er ikke normalt at der springer en for-sikring. De sidder der for sikre at din samlede installation ikke trækker mere end indføringskabel med mere er beregnet til. Derudover skal der sidde gruppesikringer for de større forbrugere såsom komfur, vaskemaskine og andet. Endelig er en antal lysgrupper, afhængig af husets størrelse, der sikre stikkontakter og loftslampe. Det er normalt disse gruppesikringer der går ved overbelastning. Det lyder mystisk at din forsikring skulle gå pga overbelastning på en forbruger. 

Bortset fra det så kan man godt skifte en defekt kogeplade. Har selv gjort det på mit komfur. Men først skal du finde ud hvad der helt nøjagtigt er galt, kunne jo også være termostaten.

 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

puggie
puggie
Indlæg: 144
Postnr: 8700
puggie puggie

Prøver lige at knipse et billede når jeg kommer hjem, men det er en "std" eltavle fra 1989 med gruppesikringer for lys, komfur, vaskemaskine osv og hpfi/hfi relæ. Den har så også disse 3 for-sikringer. hpfi/hfi relæet var klikket også altså det var ikke kun for-sikringen der var brændt af. 


Den for-sikring da brændte af "leverer" så også strøm til resten af køkkenet med undtagelse af ovn og køleskab. Da kørte en elkedel samtidigt så belastningen har været stor, men det har vi jo gjort flere andre gange.


kan det skyldes en kortslutning i de keramiske kogeplader?

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12469
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Det lyder helt normalt  (hvor der bruges tarifsikringer/forsikringer) Og efterfølgende  sikringer til de enkelte grupper. Måske er der både sprunget en forsikring (som du har skiftet)  og en sikring i gruppen som er mærket med Komfur. Udskift alle 3 sikringer og se om det hjælper. Eller også må der måles om der kommer 3 faser frem til komfur. Der er ikek sikringer i komfur.

Du kan ikke montere "en hvilken som helst" Der er forskellig størrelse og forskellig styremetode, Termostat og simestat. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
puggie
puggie
Indlæg: 144
Postnr: 8700
puggie puggie

Så kom der en ny tarifsikring i og sjovt nok virker kogepladen fint nu og der er intet i vejen.... Mærkeligt?

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12469
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Den anden var sprunget ELLER du havde ikke fået den skruet godt nok fast. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Kogeplade
  Hårde hvidevarer
 2. Keramisk kogeplade - varmeelement defekt
  Hårde hvidevarer
 3. Keramisk kogeplade.
  Lav-Hus
 4. Kogeplade sat til 3 faser og jord
  Hårde hvidevarer
 5. 50 amps sikring TIL Miele kogeplade
  Lav-Hus