Dybbrøndspumpe

cdp
cdp
Indlæg: 385
Postnr: 5792
cdp cdp

Hejsa

Sien har været af og der sad ikke noget, som kunne bremse - men klappen til returløb er fjernet ( en lille aftagelig plastprop med 3 ben, som lige kan trækkes op med en spidstang ) - det har betydet så meget trykfald ved stop/start, at det kører helt ok nu. Mht. ydeevne, den fylder en 1500 L beholder rimelig hurtigt, forbeholdt lysning i slangen. ( her ca. 35mm - med 40mm pelrør/brandslange kombination ) . Løftehøjde ca. 12m og 30m slange total. Det kan anbefales, fremfor suge/injektor pumpe og andet..Mht. tryk, er der ingen problemer med sprintler, når bare den kan komme af med vandet. ( ville nok grene ud til 2x 1/2 vandslange + 2 have vandere ). Håber det kan bruges.  

Vh. Carsten

 

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12124
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Det lyder meget fornuftigt og så til den pris. Jeg har grundvands brønd i kælder hvor jeg kunne foretage en boring i. ( og NEJ jeg spørger ikke nogen om lov ) Det kunne være godt at køre med 2-3 havevandere om natten i tørre perioder.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
cdp
cdp
Indlæg: 385
Postnr: 5792
cdp cdp

Hej Erik - har du hørt priser på brøndboring? Problemet her er at borerøret nok er slemmet til, og derfor kan vi "tørlægge" brønden, hvis der pumpes konstant. Den sætter dog hurtigt igen. Har snakket om en slamsuger til oprens, men den stopper vel omkring 8-10 meter..

- Og ligefrem kravle derned er jeg ikke vild med, i en murstensbrønd..

 

je_ns
je_ns
Indlæg: 4475
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Tror ikke du skal regne med mere end højst  7 meters "sugehøjde" fra jordplan, højden til slamsugerens sugestuts, skal jo lægges til. Selv om den teoretiske sugehøjde er 10 meter ved absolut vakuum, er den i praksis noget lavere, ja selv barometerstanden tæller med.

En tidligere kollega, lavede selv en vandboring, han borede så dybt han nu kunne med et jordbor, så brugte han hætten fra en gasflaske, kom vand ned i boringen, og bankede op og ned med hætten, hejste den op, og tømte den for slam, osv. (ja han var en meget tålmodig mand)

Du kunne måske fjerne slammet i din boring, efter samme princip ? ? ?


For øvrigt er der mere modstand i en brandslange, end i et glat hårdt rør, så en pel slange er at foretrække.

Hellere eje, end at leje.
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12124
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

I min kælder bliver det kun højst 2 -3 m under brøndens bundniveau, og det laves på en eller anden Storm P, måde. Der står konstant vand i brønden, men om sommeren kan denne sagtens pumpes tør. Jeg regnede med mere tilstrømning hvis det kommer lidt længere ned. Men det er jo ikke sikkert virkeligheden er sådan.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
cdp
cdp
Indlæg: 385
Postnr: 5792
cdp cdp

Jeg har godt set princippet og andre, på YouTube. Kender en ældre mand, der selv bankede et perforeret rør ned. Tørken kan snart betyde tiltag fra offentlige forsyninger, så det er nok bedst at gå lidt stille med dørene indtil videre..  

 

Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Pumpe vand ud af vandtønder - med tryk
  Værktøj og maskiner
 2. Pumpe vand i dunk....
  Hårde hvidevarer
 3. Ny Alpha2 pumpe larmer
  Fyr og opvarmning
 4. Projekt: En skuffeindsats
  Lav-Hus
 5. VVS - Hvad er det her for en dims ?
  Lav-Hus