Er wedi plade skruefast?

Miggo
Miggo
Indlæg: 7
Postnr: 8600
Miggo Miggo

Hej,

Er der nogen der kan fortælle om wedi pladerne er skruefaste? altså kan man skrue ting i en wedi plade væg, uden brug af rawlplug?

På forhånd tak

Mvh

Michael

cdp
cdp
Indlæg: 385
Postnr: 5792
cdp cdp

Det er altid klogt at brugs plugs - Wedi er vel noget gips med flamingo imellem, så ville jeg bruge noget der rækker helt igennem. Derimod er fibergibs 12/15 lige til en skrue.

 

Miggo
Miggo
Indlæg: 7
Postnr: 8600
Miggo Miggo

Det er lige præcis fibergips løsningen så bliver, hvis wedi pladerne ikke er skruefaste. Jeg kan læse mig til at de er lavet af noget skum + en cement baseret overflade. Jeg ville bare som udgangspunkt undgå gips, da det er kældervægge... godt nok kun indervæggene, men alligevel. ydervæggene får skamowall på, men jeg synes de er for dyre til også at sætte på indervæggene - og kravet er at det skal være skruefast.

Tak for svar

Stigmand
Stigmand
Indlæg: 265
Postnr: 2300
Stigmand Stigmand

Jeg har brugt dem i stueetagen og jeg tror ikke de er skruefaste. Jeg ville ikke bruge dem i en kælder. Brug i stedet Multipor eller Calsitherm, dog er de heller ikke skruefaste.

PinkHenrik
PinkHenrik
Indlæg: 4187
Postnr: 6300
PinkHenrik PinkHenrik

Wedi plader er ikke skruefaste, men de er jo også bygget til "underlag" for fliser...
De har en kerne af et skum lignende materiale, og uden på det et cement matierale hvor der er lagt et armeringsnet, hvilket gør dem meget ujævne i overfladen, og kan derfor ikke bruges til glatte vægge, uden at der skal hældes et stort lag spartel på.

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Miggo
Miggo
Indlæg: 7
Postnr: 8600
Miggo Miggo

Tak for svar PinkHenrik - ja det er desværre ikke alle informationer man kan få ud af f.eks. producentens hjemmeside. Wedi plade bliver det så ikke.

@Stigmand, som sagt bliver det Skamowall i kælderydervæggene. Har tilsyneladene samme egenskaber som multipor mv, dog skruefast, mod en lidt ringere isoleringsevne.

Kælderindervægge har jeg så påtænkt at sikre mod opstigende fugt vha SikaMur eller lign. også monterer fibergips. Så burde det ikke gå helt galt.

Miggo
Miggo
Indlæg: 7
Postnr: 8600
Miggo Miggo

Eller alternativt alm. ytong eller H+H porebeton plader på indervæggene?

Vil du være med? Log ind for at svare.