Lugt fra gammel, FJERNET olietank?

Alex K
Alex K
Indlæg: 19
Postnr:
Alex K Alex K

Hej.

Da vi flyttet ind for tre år siden, fik vi køkkenet renoveret, hvilket betød at gulvet blev fjernet, samt rørene fra en radiator blev blændet af. Da det hele var fjernet og det kun var det bare klaplag tilbage, kunne jeg svagt lugte noget der mindet om olie. Jeg spurgte VVS'eren ind til om det kunne være fra radiatoren, hvilket han afkræftet. Da vi ikke kunne se noget i gulvet ellers, blev det hele lavet færdig og vi har ikke tænkt over det siden.

Da der blev lagt nye vandrør ind til bryggers, der ligger på den anden side af den ene væg for køkkenet, blev der også boret huller i bunden af væggen til disse. Rundt rørene er der fyldt i med isolering, men ikke muret til. 

Ind imellem har der været dårlig lugt i bryggerset, men ikke noget jeg har associeret med olie. Indtil i sommer. Ved ikke om det varmen der gør det, men nu lugter der ind imellem meget kraftigt af et olielignende produkt (kan ikke helt stadfeste hvad). Hvis jeg lægger mig på maven, er lugten kraftigere inde ved huldet til vandrørene (selv om der er dækket til rundt om med isolering).

Da jeg ikke ved hvad andet det skal skyldes, er min umiddelbare forestilling at det kommer fra den olietank, der (ifølge papirer) blev fjernet for, nu 10 år siden. Men da det står den er fjernet, giver det jo ikke helt mening, eller? Kan det virkelig lugte så kraftigt, selv om den er fjernet og så længe efter? Kan lugten komme fra noget andet? Og sidst, men ikke mindst, hvem skal jeg kontakte, for at få det undersøgt?

Natur
Natur
Indlæg: 985
Postnr: 0000
Natur Natur

Kan du ikke kontakte kommunen? - der må vel ligge papirer.. og er den ikke fjernet fysisk - så er det vel "bare" at vride armen på sælger?

Viljen til at ville, giver evnen til at kunne!
Natur
Natur
Indlæg: 985
Postnr: 0000
Natur Natur

Jo - men har du evt tjekket, at den fysisk ER fjernet?

Og er den fjernet - men der har været olieudslip?  - så er det vel stadig tidligere ejer, der hæfter - eller?

Viljen til at ville, giver evnen til at kunne!
Alex K
Alex K
Indlæg: 19
Postnr:
Alex K Alex K

Ikke for at virke negativ, men hvordan tænker du jeg skal gøre det?

Jo, men hvis jeg skal have nogen til at dække noget, må jeg jo først finde ud om det er den gamle olietank, der er årsagen.

Natur
Natur
Indlæg: 985
Postnr: 0000
Natur Natur

tja.  scanning/jordprøver evt? - find et firma, der kan tjekke...

er problemet stort nok?

Viljen til at ville, giver evnen til at kunne!
Søren O
Søren O
Indlæg: 2434
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Har oliefyret stået stået i bryggers? Så har der måske været en lille utæthed i olieforsyningen så fyringsolie er sivet ned i gulvet.

Søren O
Alex K
Alex K
Indlæg: 19
Postnr:
Alex K Alex K
Natur skrev den 01-08-2018 22:21:07

er problemet stort nok?

Ja, det vil jeg mene. P.t. får jeg let hovedpine af at opholde mig i den del af bryggerset for længe (som i flere minutter af gangen). 

Jeg har nu skrevet en mail til det VVS'firmaet, der står at have fjernet tanken, og spurt om de måske kan kaste lys over HVOR den har ligget hen (da det heller ikke er til at finde ud af). Det er selvfølgelig et skud i mørket, men vi får se. Ellers må vi kontakte nogle professionelle...

Alex K
Alex K
Indlæg: 19
Postnr:
Alex K Alex K
Søren O skrev den 01-08-2018 22:28:59

Har oliefyret stået stået i bryggers? Så har der måske været en lille utæthed i olieforsyningen så fyringsolie er sivet ned i gulvet.

Ja, oliefyret har sået i bryggerset. Selv om jeg ikke skal sige det 100%, så er jeg rimelig sikker på at det var den samme lugt, der var i køkkenet, da gulvet var fjernet. PS! Køkkenet har ikke været renoveret siden huset blev bygget (på nær for 3 år siden).

Men selvfølgelig. Hvis spild på betongulvet stadig kan sive op 10 år efter, er det vel en mulighed...

GSH
GSH
Indlæg: 275
Postnr: 4200
GSH GSH

Det fremgår ikke af din beskrivelse om olietanken har været nedgravet eller stået i bryggerset, indendørstank.

Kommunen har formentlig oplysninger om hvilken form for tank der er fjernet, og hvis det har været en jordtank, hvor den har været placeret. 

Men for mig er det temmelig usandsynligt at VVS'er har gravet en jordtank op!

Hvad siger din BBR meddelelse, vedr. olietank.? Er BBR'en blevet ajourført?

Såfremt der er spildt/lækket fyringsolie f.eks. på betongulvet vil det fremgå tydeligt med ændring i farven på betonen.

Frank Chr.
Frank Chr.
Indlæg: 2632
Postnr:
Frank Chr. Frank Chr.

Det kan være det gamle kobberrør som ofte er støbt ned i gulvet (og muligvis nu blot er blændet af) hvor der måske stadigvæk står en smule fyringsolie i fra olietanken til oliefyret, som afgiver olielugt.  

Alex K
Alex K
Indlæg: 19
Postnr:
Alex K Alex K

Jeg har vedhæftet afmeldingsskema nu. Det er der jeg har al min information fra. Desværre er den noget mangelfuld, Så jeg ved principielt set ikke om den har stået i bryggerset, eller ej. 

Jeg har kontaktet VVS firmaet, men der var svaret at det "gamle firma lukkede for 3 år siden". Så der var ikke noget mere info at hente. Tvivler på kommunen har mere information. Jeg fik frigivet de papirer de havde vedr. fjernelsen og der er blot en scannet mail med følgende tekst:
"Åparken 2 har sløjfet olietanken og er overgået til gas. Vil du registrere?
På forhånd tak!"

0240-011003750-c000-0001_FjernelseAfOlietank.pdf

Jeg har ikke nogen erfaring med fyringsolie, så formodet blot at den var nedgravet (da det er det man læser mest om, når man Googler temaet).

Men tager jeres svar i betragtning, vil jeg mene det er større sandsynlighed for at den er stået i bryggerset. Jeg har heller ikke lagt mærke til det før nu, men under der varmtvandstanken står nu, er der et område på 60x100 cm, man kan ane der har stået noget tidligere. Det er nok blot "jævnet ud" og malet over, når der blev skiftet til gas.

Som I også kan se, er der heller ingen gamle kobberrør. Men det giver vel blot endnu flere "beviser" til teorien om at den ikke har været gravet ned.

Alex K
Alex K
Indlæg: 19
Postnr:
Alex K Alex K

Jeg tænker også... er det her jeg skal have fat i forsikringsselskabet? Og er det ejerskifte eller husforsikring?

Søren O
Søren O
Indlæg: 2434
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Prøv at søge på kommunene byggesagsarkiv. Det kan du sikkert gøre på nettet. I de fleste tilfælde kan tankoplysningerne findes der. Prøv blot at søge på "byggesagsarkiv" - det er helt offentligt.

Søren O
GSH
GSH
Indlæg: 275
Postnr: 4200
GSH GSH

Har lige været inde på hjemmesiden www.ois.dk for at se din BBR. Olietanke står under afsnittet, under bygninger, som tekniske anlæg. I din BBR er der ikke noget teknisk anlæg. Når en olietank bliver fjernet, fjernes også dette tekniske anlæg. Såfremt det havde været en nedgravet olietank, som var afblændet havde den stadig stået i BBR'en som et teknisk anlæg.

Som skrevet tidligere tror jeg ikke VVS-firmaet har gravet en olietanken op, i så fald havde VVS-firmaet nøjes med en afblænding.

Jeg vil mene at du starter med at kontakte ejerskifte forsikringen. 

Afhængig af hvor stor olieforureningen er skal kommunen også informeres. 

Stadig afhængig af hvor stor forureningen er, kan der blive tale om at datidens olieleverandørs forsikring skal ind over og dække.

Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. olietank
  Jura, reglementer og krav
 2. Ny olietank
  Lav-Hus
 3. Gammel olietank. Hvad med den?
  Lav-Hus
 4. Tømning af gammel olietank
  Lav-Hus
 5. HJÆLP ! Er ved at købe hus med Olietank !!
  Jura, reglementer og krav