Sokkel til flagstang

Kris1573
Kris1573
Indlæg:
Postnr:
Kris1573 Kris1573

Jeg skal have skiftet soklen til min flagstang (9 m) og har derfor gravet den gamle egetræsmodel op. Den kunne måske godt have holdt et par sæsoner mere, men var ved at være lidt rådden. Derfor vil jeg gerne have en ny i beton - det rådner vel ikke... Det siger næsten sig selv at jeg vil bruge den gamle flagstang, som er velholdt og i tip-top stand. Jeg har set mig om, hos diverse byggemarkeder. Der er et meget begrænset udvalg på lager, men det største problem er afstanden mellem hullerne til montering af flagstangen. De 75 cm der er mellem hullerne i den gamle flagstang har vist sig IKKE at være et standardmål (aarrgh, jeg havde ikke regnet med at det skulle være SÅ bøvlet) ...så opstod ideen: man kunne vel selv støbe sådan en sokkel. I en aflang trækasse med de samme mål som den gamle sokkel, lidt rio-net som armering og et par stykker rør til at lave hullerne med i den rette afstand. Men derefter opstod så en række andre spørgsmål: - Blandingsforhold? (cement, støbemix, småsten) - Hvordan sikrer jeg mig at jeg kan få rørene til hullerne ud igen? - Hvor længe skal det hele hærde? - Er der noget jeg har overset og bør vide? Tips og tricks modtages gerne Mvh Kristian K

je_ns
je_ns
Indlæg: 4482
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Hvad er hulafstanden på den gamle stang ?

Måske du kunne nøjes med at bore et ekstra hul i flagstangen, bare det "gamle" ubrugte hul sidder imellem monteringsboltene.

Hellere eje, end at leje.
Nitter
Nitter
Indlæg: 5934
Postnr: 7700
Nitter Nitter

Ja og i hullerne kan du indlime et par dyvler, som du derefter maler med hvid maling. Så kan det holde stangens levetid ud. 

En flagstang i glasfiber koster mindre end en i træ nu om dage og er stort set vedligeholdelsesfri. Et par gange om året ser du normalt flagstænger og tilbehør er på tilbud.

Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. flagstang
  Lav-Have
 2. Højde på flagstang ?
  Lav-Have
 3. Hul til flagstang
  Lav-Hus
 4. Flagstang - ny knop
  Belægning, udsmykning og blomster
 5. Et par sokkel-spørgsmål
  Lav-Hus