Tilslutte lampe - men med tre ledninger i dåsen??

taina
taina
Indlæg: 345
Postnr: 6000
taina taina

Jeg har købt en lampe, og da jeg vil til at sætte den op, ser jeg, at der i dåsen er tre ledninger fra lampen. Det har jeg ikke lige set før, men de lamper jeg før har sat op, har der også været ledning i, altså fra lampen og hen til udtaget i loftet :-)

Men altså.... plejer der ikke kun at være to? Hvad skal jeg med den tredje? Det hjælper vel heller ikke at købe ledning med tre i, for der er stadig kun plads til to i loftsudtaget? (Nej, jeg er ikke særlig god til strøm ;-) )

Billeder vedhæftes, også af kassen med foto af lampen, sådan for helhedens og (måske?) forståelighedens skyld :-p :-D

 

Søren O
Søren O
Indlæg: 2452
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Den ledning du mangler i dit loftudtag er den gul/grønne. Det er til en jordforbindelse. Jeg kender ikke reglerne om jordledning i armaturer, men opsætter du ikke lampen i et vådrum, ville jeg ikke være betænkelig ved at undvære jordforbindelsen. Du kobler den  blå og den brune ledning i din lampe til dine 2 ledninger i loftudtaget.

Søren O
Gregeren
Gregeren
Indlæg: 2692
Postnr: 2830
Gregeren Gregeren

Er dit lampeudtag gammelt, siden du ikke mener at der er tilslutning til jord i det?

Elektronikteknikeren
uldal
uldal
Indlæg: 4324
Postnr: 6500
uldal uldal

hvis installationen i huset er fra før 1976, er der ikke "jord" i installationerne, undtaget til komfur, opvasker og vaskemaskine. Kør bare på med de to ledninger!

Go fornøjelse!

 

taina
taina
Indlæg: 345
Postnr: 6000
taina taina

Årh, I er nogle svesker er I - tak! :-) Jeg ignorerer gul og kører videre med de to andre.

Og jeg har vist aldrig boet i et hus med elinstallatiner fra efter 1975 :-D Måske lige bortset fra mit barndomshjem, men der var det min far, der skiftede lamperne ;-)

mvh. tina


Vil du være med? Log ind for at svare.