Ford SMax 08 med fejl på ventilator 1

Næstformanden
Næstformanden
Indlæg: 1704
Postnr: 7323
Næstformanden Næstformanden

Hej. 

I Fruens bil virker klimaanlægget ikke. (Jeg er jo Kølemontør ...)

For at få det på det rene, har jeg skiftet en tryktransmitter på kølesystemet. Og der er fyldt kølemiddel på. Så det er i orden. 

Alle sikringer er kontrolleret. Så jeg tror det er et kriterie i motorstyringen, der siger at anlægget ikke må starte. 

Jeg har testet kompressor. Og den køler fint, når jeg sætter spænding direkte til den. 

Og så har jeg fået udlæst en fejlkode der siger at blæsermotor 1 har for lav spænding. (Noget i den retning i hvert fald)

Jeg går ud fra at det er motorblæseren, da kabineblæseren virker fint. 

Kan man måle på sådan én? Eller kan et aut. værksted evt. tvangskørsel den, så vi kan se om den virker?


Hilsen Næstformanden

Er ikke så aktiv i forummet for tiden...

Min sparsomme fritid går med ungerne, hunden og konen. I nævnte rækkefølge....
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 6238
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Tvangskøre den kan du selv. Sæt 12V til de to terminaler til ventilatoren, samtidig måler du lige strømmen. Der må også være en termostat på køleren, som giver signal til ventilatoren. Mål på den om det er en modstandsføler eller en kontakt, inden du evt. kortslutter den.

fase
Næstformanden
Næstformanden
Indlæg: 1704
Postnr: 7323
Næstformanden Næstformanden

Hej. 

Hvad med det signal der styrer hastigheden på blæseren?

Der sidder noget elektronik med en masse køleribber og en lille ledning, der styrer det. Og det sidder nede ved blæseren. 

Er ikke så aktiv i forummet for tiden...

Min sparsomme fritid går med ungerne, hunden og konen. I nævnte rækkefølge....
Vil du være med? Log ind for at svare.