Renovering af stue i lejlighed, med gulvarme og solceller

kristian_
kristian_
Indlæg: 6
Postnr: 8000
kristian_ kristian_

Jeg står og ville renover min stue og i den forbindelse komme af med radiatoren og udskifte det med gulv varme, samt en blæser i loftet der kan blæse begge retninger. 

Jeg har mulighed for at hæve gulvet en lille smule, men min største bekymring er el regningen. 

Jeg har en taresse med indgang fra stuen. taressen er delt med naboen og en mental plade skiller os fra hinanden. Når solen rammer taressen er det stålpladen der bliver ramt af solen og der vil være plads til at installer en plade med solceller foran og koble den til gulvet. 

Ville det kunne lade sig gøre at forsyne gulvvarmen og er det noget man selv kan kaste sig ud i, med de håndværker man nu kender, men dog ikke har erfaringer med dette?

stuen er ca 30 kvm og stålpladen er ca 2,5 kvm

Pizzabager
Pizzabager
Indlæg: 1555
Postnr: 2750
Pizzabager Pizzabager

Vil du lave elgulvvarme i din stue? det er en ret dyr opvarmning, din radiator opvarmning koster nok kun det halve..

Din solcelle ide giver enten meget lidt eller intet, du har mest brug for strømmen til gulvarmen om vinteren, og mest om natten,  og det er også der solen skinner mindst og giver mindst energi..

Gregeren
Gregeren
Indlæg: 2692
Postnr: 2830
Gregeren Gregeren

Øhm. Læg dog vandbåret gulvvarme, det er det normale og langt billigere i drift. Ca. Kvart så dyrt afhængig af hvor du får central varmen fra.

Elektronikteknikeren
uldal
uldal
Indlæg: 4324
Postnr: 6500
uldal uldal

Vil hele projektet gulvvarme ikke blive urentabelt? 30 kvm med opbrydning af gulv, ekstra isolering nedad, udlægning af pex, plader, gulvbelægning koster kassen og der er nul besparelser. Din solfanger ide med adskillelsen til naboen er alt for lille. Den kan ikke trække noget som helst.

 

Vil du være med? Log ind for at svare.