Kalk ovenpå acrylmalkng

ABNørgaard
ABNørgaard
Indlæg: 1
Postnr:
ABNørgaard ABNørgaard

Hejsa. Nogen, der har erfaring med at kalke ovenpå plastmaling på udvendig murstenshus. Vi har højtryksrenset en mur for plastmaling og der er en del tilbage og ind imellem tidligere cementbaserede lag også i nogle af fugerne. Vil kalk kunne binde ovenpå det, altså med et lag af sandkalk først?

Rantzau
Rantzau
Indlæg: 886
Postnr: 2970
Rantzau Rantzau

Kalk på plastmaling holder ikke. Rester af cementpuds gør det ikke bedre.

Du bliver nødt til at fjerne al plastmaling og cementpuds hvis du efterfølgende vil kalke. Det hjælper ikke at pudse oven på rester af cementpuds og plastmaling som basis fork kalk.

Det er noget af en opgave at fjerne al cementpuds og plastmaling. Alternativet er at male med silikatmaling når så meget som muligt er fjernet af tidligere tiders synder. 

Helt godt er det ikke, men det kan anvendes i en snæver vending.

askholme
askholme
Indlæg: 316
Postnr: 2860
askholme askholme

Som Rantzau skriver er silikatmaling en mulighed som jeg ihvertfald har haft brug i min kælder i samme situation. Keim (keim.dk) har en grunder der sikrer vedhæftet på plastmalingen til udendørs brug hedder den CONTACT-PLUS - de sælger gerne direkte til private også ting der ikke er i deres webshops, du skal bare ringe eller maile til dem for at bestille.  

Ask
Vil du være med? Log ind for at svare.