Hjælp til beton skrivebord

Nitter
Nitter
Indlæg: 5934
Postnr: 7700
Nitter Nitter
askholme skrev den 29-07-2018 19:56:14

Altså det kan være mig der er galt på veje, men sålænge der anvendes fiberforstærket beton (og ikke armeringsjern) så burde der ikke være noget problem med at støbe i 3cm. 

På linket her (kræver login til selve artiklen desværre) https://goerdetselv.dk/koekken/koek...kkenbordet er et eksempel på en 27mm tyk plade i fiberbeton. 

De her har en special fiberarmeret mørtel (ligner i beskrivelsen noget beton) som de siger kan bruges i 1,5 tykkelse - eller ved at indstøbt flamingo i en tykkere plade også spare vægt som i deres eksempel http://www.gazelle-fiberbeton.dk/in...mid=100008


 Nej det tror jeg nu ikke du er, forudsat pladen ligger på en kraftig sarg eller oven på nogle køkkenunderskabe. Fiberbeton har mig bekendt mange gode egenskaber men kan alligevel ikke lave bordplade så styrken kan måle sig med en af træ.

Det eneste jeg ikke kan gennemskue med fiberbeton er hvordan det vil se ud hvis man indfarver betonen. Fiberen man putter i betonen har jo en passende grå farve der matcher betonens.

Det omtalte formmørtel har jeg ingen aning om hvad kan holde til. Men hvis den viste opskrift kan holde, ville jeg personligt helt klart overveje om det vil være vejen frem hvis jeg stod og skulle fremstille en plade selv. Dog ville jeg nok modificere opskriften med styroporpladen ved at lave nogle 1,5 cm huller for hver 15 cm over hele arealet, så over og undersiden af pladen blev forbundet. Det vil uden tvivl hjælpe gevaldigt på pladens generelle styrke. 

Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
Nitter
Nitter
Indlæg: 5934
Postnr: 7700
Nitter Nitter
kasp992a skrev den 28-07-2018 00:32:07


 Ja, okay. Jeg vil lige finde ud af hvilke ben, der så skal bruges. Hvor meget skal benene kunne holde til af kg hvis bordet måler 160x75 og ukendt cm i tykkelse?

Det vil nok ikke være muligt at fastgøre pladen til en væg, selvom den kommer til at stå op ad en væg.

Jeg ville kigge efter nogle der lignede den her:  https://mifapladen.dk/vare/moebler/...700mm-krom

Eller ligefrem noget der ligner disse: https://mifapladen.dk/vare/moebler/...9215-2-stk

Desværre står der ikke noget om bæreevnen, men med en plade der vejer en del vil det nok være formålstjenligt at vælge nogle der har en større overflade på den del der hviler på gulvet. 

Underligt er det med bordben, hvor man normalt opgiver bæreevnen til 50 kg.  

Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
Vil du være med? Log ind for at svare.