Lovlig eller ulovlig elinstallation?p

Opti
Opti
Indlæg: 7
Postnr:
Opti Opti

jeg ved med sikkerhed at sælger har købt lejligheden indenfor de seneste 2 år, hvorefter han så har renoveret den.

Mht bagatel grænsen, gælder det så også når det drejer sig om alle stikkontskter i stue, soveværelse, gang, samt et andet værelse. Vi snakker altså ca 15 stikkontakter

Jens J.
Jens J.
Indlæg: 220
Postnr: 3500
Jens J. Jens J.

Tjaa - jeg ville nok tage til onkel Harald og købe 15 af disse og skifte dem selv.

https://www.harald-nyborg.dk/p7929/...nkelt-hvid

Den tussebasse det koster kan du så spare i mavesårsmedicin. Du har vel ikke købt den ubeset, så du burde nok have reageret på det INDEN du skrev under på kontrakten.

Hilsen Jens J.
S. Fabrin
S. Fabrin
Indlæg: 6661
Postnr: 4400
S. Fabrin S. Fabrin

Max 15 stk. a' 75 kr. = 1125 kr., hvor stor en det af det samlede køb er det? Du kan selv bedømme om det er lidt eller meget af det, du har givet for lejligheden. Du kan også overveje, om du kan leve med, at det er de forkerte stikkontakter, der er monteret. Ellers gå dog til sælger og bed ham om at få lovliggjort forholdet.

fase
mfrost
mfrost
Indlæg: 1520
Postnr: 9400
mfrost mfrost

Svar det mig ville jeg selv skifte de kontakter, som Fabrin nævner at koster du kan jo prøve at få sælger til at dække dem vil han ikke det har du kun et civilt søgsmål tilbage som koster dig mellem 5 og 10.000, Sry der er sgu en dyr pris for at få ret. Så mon ikke bare at du lulle købe de kontakter og så ellers bruge resten af af livet et glæde dig over din nye lejlighed....😎😉

Opti
Opti
Indlæg: 7
Postnr:
Opti Opti

Vi forsøger selv at skifte dem også må vi se hvad der sker. 

Hvis nu jeg evt. vil have trukket jord ud til 1 af stikkontakter, for at sløjfe videre til en udendørs (til altanen), eller bare få trukket jord direkte derud(ny stænktætstikkontakt selvfølgelig). Kan det lade sig gøre hvis ikke der er kørt plasticrør med rundt til dåserne? Eller er det en større opgave, der skal vel også en autoseret elektriker ind over dette?

ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12162
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Hvis der ikke er kørt jordleder med rundt, så ligger det sandsynligvis i rør. Og så er det ´"let" at trække flere ledninger i røret. Det vil jeg anbefale at få elektriker til.

Når jeg skriver sandsynligvis så hænger det sammen med at man næsten ikke kan købekabler uden jordleder.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
askholme
askholme
Indlæg: 319
Postnr: 2860
askholme askholme

Nu er tricket vel at selve kabelinstallationen formentlig er gammel og det kun er selve kontakterne som er udskiftet de sidste to år. Så han kunne godt have en gammel kabelinstallation med et to-leders kabel. Men det er da bestemt værd at tjekke

Ask
ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12162
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

askholme: Ja det kunne godt være tilfældet, men for få år siden var det ikke almindeligt at bruge kabler i lysinstallationer. De måtte ikke indmures. Men der er da masser af kabler der er trukket i lette skillevægge så who knows.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Vil du være med? Log ind for at svare.