Duka R25 vs Vents RA1-25

SimR
SimR
Indlæg: 1
Postnr:
SimR SimR

Hejsa.


Jeg planlægger at installere to Duka/Vents i kælderen, som så skiftevis skal hive luft ind, sende luft ud. Da der tilsyneladende ikke findes en pakkeløsning, så flere ventilatorer kører sammen, tænker jeg at sætte urstyring på, så de starter og slukker nogenlunde præcist samtidig. Så vidt jeg kan se på Duka's hjemmeside, kan man konfigurere R25, så den kan starte enten med at "puste" eller "suge", så man kan sætte den ene til det ene, den anden til det andet.


Men... så læser jeg her på forumet om Vents modellerne, som tilsyneladende er det samme som Duka. Men Vents Ra1-25 ser bare pænere ud, de ligner mere 160mm enhederne indvendig (og jeg vil godt nøjes med 100mm da jeg allerede har hullerne). Så dem vil jeg egentlig hellere have, hvis de faktisk er det samme...?! Sådan her ser Duka ud:

https://www.billigvvs.dk/Ventilatio...93446.html


Og det her er Vents-udgaven:

https://www.ebay.de/itm/Vents-TF-CO...m570.l1313


Kan ikke helt gennemskue forskellene... Udover at Vents-udgaven vel ikke rigtig vil kunne stå i en passiv position med åbent spjæld, der stadig giver noget udluftning, pga den indre skærm, den har...?


Nogen der har erfaringer med dem - evt. med begge?ev elmand
ev elmand
Indlæg: 12138
Postnr: 7480
ev elmand ev elmand

Jeg har ikke erfaring med dem, men jeg kan se på billedet af VENTS fjernbetjening at de midterste 4 knapper styrer funktionen. Den kan stå med åbenspjæld for naturlig ventilation - med indblæsning alene - med udsugning alene - og så  pulserende som genvinder energien. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
SimR
SimR
Indlæg: 1
Postnr:
SimR SimR

Hej ev elmand. Tak for svar, det er selvfølgelig altid noget, at det kan stå åbent - men gad vide hvor meget gennemstrømming der reelt er med den skærm? Hm. Men tak for svaret - hører gerne fra andre, der måske har nogle erfaringer


Mvh. Simon

Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Hul til DUKA One Pro 50
  Lav-Hus
 2. DUKA Pro 30 ventilation
  Lav-Hus
 3. Duka one
  Grøn energi og sparetips
 4. Duka ventilationsanlæg
  Grøn energi og sparetips
 5. Duka Villa ventilation
  Lav-Hus