Maskine til græsklipning

Axell
Axell
Indlæg: 409
Postnr: 5953
Axell Axell

ok min er 900w. 

Min le er sådan en billig en som ikke kan justeres. Lykkedes mig at få den nogenlunde skarp på bænksliberen. Men en vådsliber ville nok være et godt køb, hvis det viser sig at jeg kommer til at bruge den meget. Plus en der ligger lidt bedre i hånden. Men foreløbigt bruger jeg den kun til brændenælder og hegnet rundt om marken et par gange om året.

 

Silas
Silas
Indlæg: 341
Postnr: 2765
Silas Silas

Hej

Jeg bruger tit le da det er lettere at komme omkring - uden at få ødelagt frugttræer etc med en buskrydder.

Legrej.dk har nogle vådslibesten som fungerer godt. Til alm brug fungerer en grov+fin i syntetisk materiale fint. Du skal blot huske den lille sten-holder med vand som sikrer at stenen er våd. Lestryger fra eks Harald Nyborg er kun skabt til at slide og ødelægge skæret...

På you youtube findes flere gode videor både fra legrej og andre sider om at slibe og skære med le. Søg evt på "scythe" som er det engelske ord for le.

Mht at harre leen (skærpe den vha a hammer og special ambolt) så er det nok en feinsmecker aktivitet - prøv med et par GODE slibesten først.


je_ns
je_ns
Indlæg: 4109
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Det med at harre leen, var også for at forlænge den levetid, kan huske min far tog leen med til smedet, når den var ved at være for tyk i skæret, så i stedet for at slibe metallet af, blev den tyndet ud, eller harret om man vil.

Hellere eje, end at leje.
Silas
Silas
Indlæg: 341
Postnr: 2765
Silas Silas

Enig, det tynder, og dermed skærper bladet. Men som jeg har forstået det, så gør bearbejdelsen også at selve skæret hærdes sådan at man får et både tyndere og skarpere blad end ved alm slibning. Men om dette er korrekt er der måske én af de faguddannede herinde der ved.

Der findes ambolte til harring med sådan et lille lan på. Hvis bladet afmonteres så er det nogenlunde til at have med at gøre. Ikke mange videoer på DK men med "peening" som søgeord findes der flere youtube videoer om at harre leblade


je_ns
je_ns
Indlæg: 4109
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Ja den bliver helt sikkert også hårde af alt bankeriet, en såkaldt deformations hærdning.

Hellere eje, end at leje.
Søren O
Søren O
Indlæg: 1999
Postnr: 7000
Søren O Søren O

Justering af en le foregår på den "grove" måde. Beslaget i enden af "lebladet" varmes simpelthen op med en stor svejsebrænder (gas og ilt), og vrides til korrekt position. Herefter afkøling.

Søren O
Axell
Axell
Indlæg: 409
Postnr: 5953
Axell Axell

Den aflange slibesten der fulgt med er nok ikke meget bedre end dem fra harald. Har overevejet deres scheppach vådsliber. Bænksliberen synes jeg er for voldsom. En vinkelsliber er vel ikke meget bedre. Hvad er en god slibesten?


Har iøvrigt haft kontakt med forhandler. De sender et nyt blad.

 

Natur
Natur
Indlæg: 817
Postnr: 0000
Natur Natur

God service af forhandler...   

Men jeg tror helt klart at lige netop en le - det kan betale sig at købe gammelt.. så måske lige ud på et par loppemarkeder eller lign.? (ved ikke om man kan finde noget sådan et sted??)

Jeg har en med hjemmefra, som har fulgt mig altid.. den er rar at tage frem, og bringer mange svedige dage frem i tankerne.. (med at fjerne græs under el-hegnet) - men rare - med en duft af græs også :-)  
Tror nu aldrig den blev justeret?? Måtte bare finde den vinkel den skulle bruges i - efterhånden som højden på personen(mig) ændrede sig.. ;-)

Til det, jeg brugte den til dengang, ville jeg ej heller i dag, vælge noget motoriseret.. leen er meget effektiv..


Viljen til at ville, giver evnen til at kunne!
je_ns
je_ns
Indlæg: 4109
Postnr: 0000
je_ns je_ns

Tror da en  scheppach vådsliber, er ganske udmærket, husk masser af vand, og tålmodighed, så skal det nok lykkes.

Når den har fået en tur af vådsliberen, sliber du den ude i marken med strygestenen så den altid er skarp.

Hellere eje, end at leje.
Axell
Axell
Indlæg: 409
Postnr: 5953
Axell Axell

åh ja, kunne godt tænke mig en gammel le. dog ikke de tunge af træ.

 

Silas
Silas
Indlæg: 341
Postnr: 2765
Silas Silas

Ledrag af asketræ er meget (!) lettere end dem af metal. Igen, kig på legrej.dk (og nej jeg ejer ikke firmaet). Disse tillader også at vinklet på bladet justeres med skruer, dvs ingen opvarmning, hammer el lign. Det hele er gjort på 5 min. Ift at købe en brugt tror jeg ikke det kan betale sig.

En god slibesten fåes samme sted. Er billigere en noget motorriset vådsliber el lign, og når du alligevel skal skærpå for hver 5-10 min er en vådslibesten i bæltet det absolut mest effektive. Den giver også det optimale skær som er med konkav æg. Brug 30 på youtube - der er flere virkeligt gode instruktioner


subwoof
subwoof
Indlæg: 1031
Postnr: 9870
subwoof subwoof

nu ved jeg ikke hvor du er fra, men jeg har en gammel hyl til at stå. Den kan afhentes. 

mener både hyl skaftet og bladet er der, nok lidt rusten

Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

 1. Rundsavshastighed/blad
  Værktøj og maskiner
 2. Buskrydder
  Værktøj og maskiner
 3. Rense slibesten
  Værktøj og maskiner
 4. Slibesten til kniv?
  Lav-Hobby
 5. Buskrydder
  Lav-Have