Styring til solvarme

Min kammerat har en solvarme, der laver varmt brugsvand - overskud går i gulvvarmen og det hele styret, så kun den rette temperatur fra solpanel, finder vej videre varmeveksler. Det hele kører super, ( han er udd. smed ), men selve styreboksen er blevet lidt syg. Den indeholder 4 digitale temperatur målere og nogle dioder, der tænder ved de forskellige funktioner. Selve boks/styring fungerer ok, men de 4 digitale temperatur målere, teer sig underligt og svinger op til ca. 10 gr. i forhold til det de skal vise. Kort sagt: - i stedet for at stå fast på visning, kører op og ned omkring den aktuelle temperatur. Kan det være nogle trætte kondensatorer i strømforsyning eller lign.

Ps. Nogen der kender til problemet? Kan desværre ikke se mærke på boks, da mobil foto var dårligt.  Hvis svaret er ny boks, bliver han nok ret deprimeret..  

På forhånd tak


 

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Har du slet ikke mulighed for et billede eller endnu bedre fabrikat og typenummer på styringen. Jeg er ikke meget for at sige, at det bare er et par kondensatorer i spændingsforsyningen uden at have målt på den.


fase

Nu er det jo ikke nemt uden billeder og/eller mere detaljeret beskrivelse.

Måske det er selv føler(ned). Hvis de ellers er ens kunne man jo prøve at bytte rundt på dem for at se om problemet flytter med. Ellers kunne det være dårlig forbindelse i stik.


 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

Har lige snakket med ham - der står kun " Danish elektric energy 2003" på den. En hvid/grå kvadratisk boks på ca. 20x20 cm og 10 dyb. Går ud fra der indgår diverse følere for temp. og en dc-spænding til magnetventiler.

Det fortæller ikke meget, og google gav intet resultat.


 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis