Terasse reglar bæreevne

Hej alle sammen,

Vi vil opføre en træterrasse som skal være 4 meter dyb, 9 meter bred og 1,2 meter høj. Planen er at terrassen skal sættes fast på huset på den ene side og have nedgravet stolpebæringer til stolper på den anden. Hvilke reglar skal jeg bruge for at bære de 4 meter i dybden? 

Mvh

Nis

7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Du kan jo bruge 45x95 (2" x 4") som strøer. Men det kræver jo at der er mere end 2 støtte punkter på. Du kan jo sætte flere stolper af midt på. De behøver ikke graves ned, men kan sættes af på en 40x40 flise.


Har du overvejet at lave en stål konstruktion der bærer reglarne eller evt er helt i stål og så kun har træ i form a plankegulvet på toppen?

Så kan du også nøjes med færre stolper i front.

Skal front stolperne i øvrigt være placeret helt ude i front, eller er det fx OK at trække dem en meter ind under? Det vil jo reducere spændet mellem hus og stolpe, mens udhænget ude over stolperne ikke er noget problem da udbøjningen mellem hus og stolper er den største faktor her :-)


Har du i øvrigt et krav til antallet af stolper du ønsker i den række af bærende stolper du får i front (inde under terrassen)?


At kun stille stolperne på en 40x40 flise vil jeg ikke anbefale.... De skal støbes ned eller i stolpesko og der skal tages hensyn til bæringen i den undergrund stolperne står i.


MVH Njord

Tak for svar. 

Vil ikke lave stål konstruktion. 

God ide at flytte stolperne 1 meter ind, så spændet kun er 3 meter. Det ville sagtens kunne lade sig gøre. 

"Har du i øvrigt et krav til antallet af stolper du ønsker i den række af bærende stolper du får i front (inde under terrassen)?" 

Jeg har ikke noget krav. Hvad kan du anbefale på 9 meter? 

Mvh

Nis

Som udgangspunkt kan du jo nu nøjes med et spænd på 3 meter på dimensioneringen af de spær du skal have fra huset og ud mod front stolperne.

Det kunne jo være oplagt at anvende samme bredde mellem frontstolperne eller mindre da du så kan anvende samme dimension på spæret langs med huset. 

Antallet af spær fra huset og ud efter afhænger hvor langt du kan have mellem hver, og det bestemmes af dine terrasse brædder, der naturligt kommer til at løbe parallelt med huset.


Dimmensioneringen vil jeg ikke give dig, men henvise til du kontakter din lokale tømmerhandel og lader dem råde dig.

Anvend tryk imprægneret spærtræ og tegn en skitse med mål, og have den med når du snakker med dem om dit træ :-)


MVH Njord


MVH Njord
Annonce

skal beklædningsbrædderne ligge direkte på spærene? Så er 60 cm mellem spær tilrådeligt, da gulvet ellers kan risikere at gynge. Skal du have lægter på, behøver du kun 1.20-1.50 imellem spær


 

Skal dine gulvbrædder løbe langs huset så ligger de naturligt på spærene og skal de på tværs af huset er det naturligt at du lægger et lægtelag under gulvplankerne for at vende retningen.

Men afstanden mellem både spær og lægter afhænger nu også af den type planker du anvender, hvor tykkelsen betyder en hel masse for bæreevnen.


MVH Njord
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis