Kommentarer til projekt: Ekspansionsbeholder

Her samles kommentarer til projektet: Ekspansionsbeholder

Kommentarer vises både her og på projektet.
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det kommer helt an på om dit nye pillefyr er godkendt til trykekspansion. Hvis du får købt et pillefyr uden godkendelse til trykekspansion, skal du have en "åben" ekspansionsbeholder.


Søren O

Når man har opvarmning med et medie som er godkendt styret af termostater, så kan man have lukket ekspansion. Det er gasfyr, oliefyr, og nyere pille fyr. 

Har man derimod fyr som styres mere manuelt ved at smide noget mere brænde på og evt. lukke op/i for lufttilførsel, skal der være åben ekspansion. Årsagen er at det kan komme til at koge i systemet hvis man fyrer for meget, strøm går væk fra cirkulations pumpe eller lign. 

Når det koger kommer der naturligvis et stort damp tryk. som kan komme ud af den åbne ekspansion. Ofte via et rør ud igennem gavlen på huset. 

Så din åbne ekspansion er sikkert et levn fra brændefyret, men du skal med sikkerhed vide at din nye pille fyr er godkendt til tryk ekspansion før du fjerner den åbne.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

tak for svar jeg tror den på loftet er helt tilbage fra huset blev bygget den ser noget gammel ud. det samme med den lukkede som sad i kælderen den smed jeg ud sammen med fyrene.

Hvis den åbne expansionsbeholder på loftet har forbindelse med anlægget, giver det ingen mening der sad en trykexpangtion koblet på også. Det bør du lige undersøge lidt nærmere hvad der er hvad.. 

Og som de andre helt rigtig gør opmærksom på, skal dit nye pillefyr være godkendt til en lukket expansion, hvis du vil have godkendt anlægget med en trykexpangtion monteret. 


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
Annonce

Det er komplet ligegyldigt for pillefyret om der er åben eller lukket ekspansion, dog er der er klare fordele ved lukket ekspansion 1. Ingen beholder højt oppe i anlægget. 2. Ingen problemer med frostsikring af beholder. 3. Ingen problemer med at føre overløb fra ekspansionsbeholder til afløb. 4. Ingen iltning af vandet i anlægget.

Ps. Alle pillefyr er vist idag godkendt til trykekspansion. 

Mon du husker hvad tryk du kørte med på anlægget, inden du pillede det ned. Hvis det var 1,5-2,0 bar, så er den åbne ekspansion med garanti ikke tilkoblet. Ved 2 bar skulle den sidde mindst 20 m oppe for at det kan lade sig gøre. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

hej vi nåde ikke at bruge det, vi fjernede det da vi flyttede ind. skorstensfejeren sagde de tidligere ejere havde fyret med dem trods han havde sagt til dem i flere år af de ikke måtte bruges.

Du må en tur på loftet for at konstantere om den åbne ekspansionsbeholder stadig er tilsluttet. Er den afbrudt burde alle rørforbindelser (undtaget måske overløbsrøret) være adskilt.


Søren O
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis