Lukning af rør i sokkel

Hej

Vi har længe døjet med indtrængende regnvand i vores kælder efter en reparation af en køkkenbrønd og kloak. Der er tale om mere end 100 L. Nu har vi udefra gravet ned under kælderens gulv, og har opdaget, at der er tale om et gammelt rør, der ikke er afdækket. Røret er hvert fald 20-30 cm. dybt og går vandret ind i væggen helt ned ved kældergulvet. 

Hvordan får vi lukket røret, så vi er sikre på, at der ikke kommer vand ind denne vej. Vores grundvand ligger højt, så der er virkeligt pres på når det regner meget. Beklager det dårlige billede, men det er virkeligt svært at komme til pga. regnvandsfaskine, som ligger lige ved siden af.

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

du skal ihverfald have røret ud og støbe ud indefra.


 

Det er faktisk ikke smart at have en regnvands faskine tæt på bygninger. 

Inden du støber hullet til skal du hugge fri, så du er ude ved rent beton, hele vejen rundt i hullet. 

Første lag du smører på hele vejen rundt skal mases godt ind i overfladen med en lille murerske, f.eks. en mops. Så kommer der en god vedhæftning. Hvis du laver det indefra, er det en god ide at sætte en plade ned udefor og støtte den med noget jord dere stampes ind imod den. Så får du en pæn overflade hvis der skal pudses udefra. Denne plade tages væk 2-4 timer efter støbning, så kan der stadig rettes lidt hvis det står for langt ude.

Kan du så bagefter komme til at pudse det efter udefra, er det godt at bruge denne fra Skalflex. Du skal så have rengjort yderligere et stykke af den oprindelige sokkel. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Derefter smører du udvendigt med "asfalt". Så skulle du fånen tæt sokkel. Du kunne også supplere med grundplade langs yderside sokkel.


Søren O

Som tidligere nævnt er en regnvandsfaskine så tæt på fundament ikke godt, så hvis der er mulighed for det, ville jeg flytte den, så den er ikke under 6 meter fra bygningen. Det koster ikke meget i materialer, men der skal selvfølgelig flyttes en masse jord.


Dan

"Australian beer is like making love in a canoo - it is fucking close to water"
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis