Akustik ved klinker i stedet for trægulv

Vi har købt et hus fra 2005, som vi skal overtage om nogle måneder. Der er i dag trægulv i køkken/alrum som har loft til kip. Der er alm. gips loft dog med to ovenlysvinduer. Vi har et ønske om at udskifte trægulvet med klinker, men er lidt bekymret for akustikken. Vi har ikke observeret nogle problemer med rummet i dag, men er der stor forskel på trægulv og klinker ift. akustik?

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Velkommen til  
Det korte svar er ja.
Gå ud på et hvilket som helst badeværelse (eller feks en kirke), og klap hårdt i hænderne, så vil du kunne høre rumklangen, ved en klinkeoverflade.
Man kan lidt poppet sige at jo hårdere en overflade er jo mere lyd bliver der "skubbet" videre, der så igen rammer en hård over flade, bliver skubbet videre, osv osv.

Når det så er sagt, så er der selvfølgelig stor forskel på hvordan lyd opfattes. Rummets udformning har også stor indflydelse på lydopfattelsen. Er der meget højt til loftet, er der skrå vægge, er der mange kanter, møbler, har alle indflydelse på lydopfattelsen.
Og der er jo også forskel på om det er din favorit musik du hører eller et skrigende barn eller svigermor der lige er kommet til kaffe     


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis