skal til at lave badeværelse

Hej skal til at lave badeværelse i mit sommerhus. Min plan er at hakke det gamle beton gulv op isolerer nyt beton på vil også gerne have et elvarme net i . Så hvad er rækkefølgen ? og hvor meget isolering skal jeg bruge , hvad med vægge, er gips nok og så en vådrumsmembran på. Håber der er nogle der har nogle ideer.


 

8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Du kan jo lave det med almindelige el varme kabler, som bindes på rionet. 

Hvis der skal bruges gips skal der vælges vådrums gips. 

Mon ikke det er mindst 300 mm isolering. 

Hugge beton op -  udgravning - få kloak etableret - stampe / vibrere bunden - rette bunden meget præcis af - lægge 1. lag isolering. Her kan du så rille ned,  til brugsvandrør til både kold og varm vand. Det varme kan også komme over øverste lag. 

imellem ydersokkel og sidste lag kommer der kantisolering. Det går op til overkant beton. 

Rionet lægges i med afstandsklodser og gulvvarmekabler bindes på. Husk der skal være tomrør fra termostat boks og ud i gulvet. Jordleder fra rionet kan passende gå op til denne boks også, så den kan kobles på de andre jordledere. 

Beton kommer i, hvor der laves korrekt fald ind i bruseniche. Derefter vådrumsmembran, med hjørneklæb, manchetter på afløb m.m. 



Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

er der slet ingen der ved noget om et sommerhus.   har også lige et andet spørgsmål, kan se at på forskellige badeværelser er der niveu forskel ud fra rummet altså ud i resten af boligen


 

Sommerhuse skal isoleres som helårshuse. 

Der skal være mindst 30 mm niveau forskel fra tilstødende rum, og til afløb i badeværelse. Undgår du "opkant" ved bruse niche skal der ikke være et afløb mere.



Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Husk at der skal være fald på hele gulvet mod gulvafløb.

Hvis du laver 20 mm forsænkning af gulvet (ved adgangsdør) og lader vådrumssikringegen fortsætte op til gulvhøjde i det tilstødende rum, gør du det helt rigtigt.

Der findes andre løsninger som så fremgår af SBI-Anvisning 252.

Annonce

tak for svar ev elman .   kan så fortælle at der i sommerhuse skal 170mm isolering i gulvet, og ikke 300 som ev elman skriver , håber at du kun svare frem over på noget du har forstand på. Undskyld den hårde tone men det er sku trælst når man forventer et brugbart svar at det så også passer. og tak til Orla for noget brugbart.


 

https://www.rockwool.dk/vaerd-at-vide/bygningsreglement/projekttyper/sommerhuse/

Måske 200.....


km

Ja så er man på den sikre side  i den lille lune står der 170mm  men anbefalet 200mm


 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis