Gas fyr tåber tryk

Mange spørgsmål, fra to uvidende (nye) huslejer. Vi har lige overtaget et hus fra 2006.

Men det her gasfyr, det køre bare IKKE ordentligt.

Det taber trykket i løbet af få timer (helt ned til 0 bar) Vi fylder vand på og trykket stiger, få timer senere, forfra. Vi har kun varmt vand i ca. 10-15 minutter. 

Burde temperaturen i fyre ikke være højere end mellem 53-59? Vi har prøvet at skrue op til maks, men det hjælper slet ikke :-(.

Skal jeg have fat i ejerskifte forsikringen eller er det simpelthen fordi vi gør noget forkert?

10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Det ville nok være fint, at skrive "hvor" i bor..  - og Hvad system i kører - og hvad der er skrevet?

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

Hvordan foregår påfyldning?

Der skal gerne være 2 haner, 1 ved anlægget og 1 på vandtilførslen. Derudover må slangen helst ikke sidde på når der ikke fyldes vand på.

Har i mulighed for at lukke for de forskellige kredse hver for sig? Prøv at lukke for alle afgange fra fyret og se om den så kan holde trykket.

Jeg har et fyr næsten magen til og fylder vand på (ca. 1 bar) med ca. 3 mdrs mellemrum.


 Aldrig gå ned på udstyr!

Efter overtagelsen har i 14 dage til at opdage fejl i nagelfast inventar, som skal være i den stand som da i skrev papirene, forudsat der ikke er skrevet forbehold for tingenes tilstand. Efter en henvendelse til tidligere ejere inden for omtalte tid, er det så deres pligt at udbedre de opgivende mangler. Gør det helst skriftligt, så der ikke sker misforståelser.  Pøj pøj.   


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.

Det taber trykket i løbet af få timer (helt ned til 0 bar) Vi fylder vand på og trykket stiger, få timer senere, forfra. Vi har kun varmt vand i ca. 10-15 minutter.

Sådan som du beskriver det tyder det på at din tryk ekspansionsbeholder er defekt eller der er en utæthed på anlægget. Det sidste virker mest sandsynligt, når trykket er væk inden for nogle få timer. Det kræver en trykprøvning for at spore det. Prøv først om trykekspansionen er tæt. Derefter om ventilen til påfyldning af vand er tæt. 


fase

Det tekniske skal jeg ikke kloge mig på, men i forbindelse med tilstandsrapporten har sælger skullet oplyse hvor ofte der fyldes vand på anlægget. Hvis sælger har afgivet urigtige oplysninger er det bare om at komme efter ham via ejerskifteforsikringen.


Dan

"Australian beer is like making love in a canoo - it is fucking close to water"

Du har vel tjekket om det blot er sikkerhedsventilen til varmeanlægget (sidder i forbindelse med din trykekspensionsbeholder) der utæt (drypper)?


Søren O

Hvis det kun tager få sekunder at fylde op til tryk, er det sandsynligvis tryk ekspansion den er galt med. Det er en beholder som sikkert sidder inde i gasfyret. 

Hvis derimod trykket stiger hurtig til ca. 0,8 bar og derefter langsomt stiger til 2 bar. så virker den sikkert, og det er en reel utæthed.  Og det kan som skrevet godt være sikekheds ventil der lækker. Den skal dog lække noget hvis det kun er et par timer. 

Det har ingen betydning om den lille mellem slange til påfyldning bliver siddende på, det er nærmere en fordel, da der så ikke kommer luft med ind i anlægget. Det sidder konatnt på ved 1000 vis af anlæg. Jeg ved godt at det ikke er lovligt, fordi du kunne komme til at lukke lidt op, så du hele tiden udligner tabet du har. 

Hvis du skal vide lidt om knapperne på dit fyr, så er der tænd sluk yderst til venstre. 

Dernæst temperatur vælger til dit radiator vand, ( må gerne så lavere især om sommeren ) 

I midten temperatur vælger til det varme brugsvand. Den skal stå på mindst 55 grader. 

Du kan se den valgt temperatur på denne når du flytter lidt på knappen, eller der lige har været en i bad, så vil fyret nemlig lukke ned for radiatorer og lade al energi gå til opvarmning af det varme vand. (brugs vands prioritering)

Yderst til højre ses vandtrykket, og lige i foto øjeblikket er trykket ok. 



Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis