PH vs PZ skruetrækker

Hej,

Er der nogen som ved om der er regler for hvornår der bruges PZ skruer og hvornår der bruges PH skruer? Jeg bruger næsten altid PH2 bits. Hvilken type passer bedst til FUGA elmateriel?

Mvh.,

Christian

7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Der er stor forskel på pz og ph skruer. Du kan tydelig mærke det når du står med de 2 forskellige bits eller skruetrækkere, og du så prøver med en skrue. Pz skruer har små "mærker" 45o forskudt for krydskærven.

Jer er ret sikker på at elmateriel - også fuga bruger ph skruer.


Søren O

Det er blot 2 forskellige systemer, som endda kører i flere størrelse, Man skal bruge det rette værktøj som passer til skruen for at det går godt med at skrue den i eller ud uden at ødelægge kærv.



Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

fuga bruger pz1


Det vi ikke når i dag ........skal vi da ikke lave om i morgen

PH-kærven er beregnet på at skruetrækkeren skal slippe (glide ud af kærven), når tilspændingen af skruen når et vist niveau. De er oprindeligt udviklet til industrien, hvor man så undgik, at montørerne spændte skruerne for hårdt ved samling af nye produkter. Før det blev udbredt at bruge skruemaskiner med moment, og den slags moderne sager.

PZ-kærven er en videreudvikling, som du kan spænde en del hårdere uden at bruge så stor kraft på at presse skruetrækkeren indad mod kærven imens.

Jeg købte engang en skruetrækker der både kan bruges til PH og PZ, den fungere faktisk forbløffende godt, til begge systemer, men bruger den kun til småopgaver.

Findes der egentlig ikke også en 3 slags stjernekærv?


Vi prøver igen, i morgen --
Annonce

Der findes en japansk JIS-standard, som du finder i elektronik (i bittesmå størrelser), men de kan også dukke op andre steder. 

Fandt dette billede på nettet. Som man kan se, kan man ødelægge sådan en skrue på et sekund med en alm. PH-skruetrækker, hvis den sidder lidt stramt.

Der er JIS og JIS. Det billede du viser relaterer kun til ekstremt små skruer.

Den almindelige JIS finder man overalt i japanske biler og motorcykler. Man mærker det straks, da hverken PH eller PZ passer ordentligt.

Men der er en løsning: man tager en PH2 (den almindeligste JIS hedder 2+) og sliber 0,8...1 mm af spidsen. Så passer den!

Kilde: min egen sammenligning mellem PH2 og JIS 2+ skruetrækkere under en 10x lup.

Man kan i øvrigt købe PH skruetrækkere der er kompatible med JIS, dvs. spidsen er allerede forkortet.


 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis