gode råd til UJÆVN gasbeton væg

Silas
Silas
Indlæg: 339
Postnr: 2765
Silas Silas

Hej LDS

I vores bryggers blev væggene vist sat den dag både retholt og vatterpas var løbet tør for batteri. Som det ses på billedet er de meget ujævne. Vi vil gerne have dem glatte, men jeg tror at det vil kræve meget store mængder finspartel at få dem glattet.

Væggene er malet med plastic maling.

Hvad er den letteste metode til at få dem gjort klar til at spartle - kan man på nogen måde slibe de største knolde ned på et let måde?

Og hvordan glattes bedst op - starter man "bare" med store mængder fin sandspartel eller skal der mørtel til først?

Tak for hjælpen, Silas


christiannielsen
christiannielsen
Indlæg: 1523
Postnr: 8700

Plastikmaling på murværk er et helvede. Måske der er en maler eller murer som ved om der findes en vægspartel der kan hæfte på plastikmaling.

jeg ville slibe det hele af med noget af det groveste værktøj jeg kan finde. En slibekop eller lign. Søg her i forummet på lign tråde og find ud af hvad du kan bruge. Jeg ville ikke forsøge at slibe de værste knolde væk.

Dernæst ville jeg så pudse muren op påny med mørtel. Dernæst spartel og slibe og male.

g.lykke
g.lykke
Indlæg: 637
Postnr: 6670
g.lykke g.lykke

hejsa............ ja det er jo før set bedre ............

men fortvivl ikke , .......   slib med girafsliber eller noget lignende , groft ..... fx korn 40...........

start så med et bruge en polyfilla/cellulosespartelpulver , blandet op med vand til de største revner og huller , hærder selv ved store lagtykkelser, skrab hårdt af så du ikke behøver en efterfølgende slibning ...... dernæst en grov sandspartel , da den kan tørre ved op til 5 mm lagtykkelse , .......... slib og spartel evt med en medium sandspartel inden slibning og evt maling eller væv........

....god arbejdslyst..

....... g.lykke...........
kmflisemester
kmflisemester
Indlæg: 502
Postnr: 7140
kmflisemester kmflisemester

Om det lige eller ej kan faktisk ikke se på billedet. Det er fra den tid hvor man murede gasbeton op i stedet for lim. Men fugerne buler ud og skal væk. Til at slibe forholdsvis bløde knolde/buler  (mørtel/lim) af gulve og vægge før fliser bruger vi et diamant brædt. Det er kobber farvet metal brædt (stark + andre). Fjern knoldene og fyld fugerne og se om det har hjulpet lidt på planheden.  Brug derefter en giraf sliber eller slib hele væggen med diamant brædtet. Jeg ville nok leje en giraf. Prime og spartle. Evt med en grov spartel først. 

km
Vil du være med? Log ind for at svare.