HJÆLP - Fugt i gulvet

Kære alle


Min mor har et ældre hus, hvor der i en årrække har været gulvtæppe oven på nogle gamle trægulve. For ca 2 år siden, fik hun lagt laminatgulv oven på det gammlet trægulv, som hendes tidligere hun havde haft en del "uheld" på.


For ca. 1 uge siden begyndte laminatgulvet at "boble op". Forsikringen sendte en taksator ud, som brækkede gulvet op de steder, hvor det var værst og konstaterede, at der ikke var brud på nogen rør, men at isolering var driv våd - og der stod en del vand under gulvet de pågældende steder. Der blev samtidig sendt en mand ud, der lavet en "isotop"? måling, og konstaterede, at der træk fugt op fra gulvet grundet et meget lavt vandspejl (ca. 40 cm under overfladen).


Taksatoren mener, at der hvor hunden har haft uheld, er limen i det oprindelige trægulv ætset væk gennem årene, hvilket har muliggjort, at fugt trækker op. Når der så ligger laminat på, kan fugten ikke komme ud. Det er særligt i områder, hvor nogle vandrør er blindet af, at der er meget vand. Taksator mener at varmen fra disse rør "trækker fugt op".

Der er forskellige holdninger til, hvorvidt ovenstående lyder som en plausibel forklaring - er der nogen, der har oplevet noget lignende?


Taksator anbefaler, at der lægges gulvtæppe på det oprindelige trægulv, da dette skulle tillade, at fugten trækker op og ikke ophober sig. Vi har en anden håndværker, der ikke mener, at dette vil hjælpe, eftersom der sidder gummi under gulvtæppet, hvilket holder lige så godt på fugten som trægulvet. Han tænker desuden, at fugten kan være trækket ned gennem taget og ind i hulmuren og herefter ud i gulvet?


Lyder det som en virkbar løsning at lægge gulvtæppe på - og skal man i så fald kigge efter en bestemt type gulvtæppe?


Pft. :-)



2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Find jer selv en sagkyndig som kan give forsikringen ren besked. Det lyder som noget volapyk fra den taksator.


Elektronikteknikeren

Med det forbehold at jeg ikke selv har set konstruktionerne, kan det nemt lyde til at taksatoren har ret.

Med den megen regn vi har i dagens Danmark kan fugtforholdene under huset nemt have ændret sig her på det sidste.

Der findes en del gulvtæpper i dag, der ikke har gummibagside, så det bør være en sådan der lægges på i den aktuelle situation.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis