Isolering af værelser - ødegård i Sverige

 Hej.

Vi har anskaffet os en ødegård i Sverige og vil gerne have lidt flere sovepladser til gæster. Vi skal derfor til at renovere og isolere 2 rum på 1. salen. Hele overetagen er uisoleret og består af flere rum.

Overetagen er tæt og tør. Rummenes vægge og lofter består af tyndt trælag med tyndt papagtigt plade på indersiden. Vi skal have isoleret vægge og loft. 

Min umiddelbare tanke er at opsætte krydsfinerplader på de eksisterende vægge/lofter, montere 30-40 mm trælister på krydsfineren, lægge rockwool mellem listerne og sluttes af med gipsplade monteret på listerne.

Jegvkan ikke vurdere, om en dampspærre er nødvendig overhovedet, og om den skal sidde på den kolde eller varme side af isoleringen, når nu huset står uopvarmet langt det meste af året.

Har I andre løsningsforslag eller gode råd?


- Peter


1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Har flere gange hørt at krydsfiner er noget rod i en tagkonstruktion. Pladerne er ikke videre diffusionsåbne og bliver hurtigt et trækplaster for skimmelsvamp. (men der er sikkert nogle mere kyndige herinde som kan uddybe) - Er der nogen grund til at du skal have plader på de eksisterende vægge/lofter først. Kan du ikke bare starte med trælister? - Alternativt så nedtag de nuværende plader og smid isolering direkte imellem spær (vil sikker også give dig mere isolering uden at du mister plads).  - Hvis du isolere med mere end 200mm skal der dampspærre på og den skal være på den varme side af isoleringen (og den skal være heldækkende og limes i overgang til gulv)


Ask
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis