Lys-/bevægelsessencor

Jeg har en udendørslampe hvor jeg ønsker at tilslutte en sencor. Der er kun 2 ledninger ud af væggen og 2 ledninger i lampen.

Har prøvet det meste, men sencoren virker ikke. 

Nogen der kan hjælpe med hvorledes de skal forbindes?

8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Vedhæftede filer:

Du skal have den røde ledning i sensoren ført over i din udendørslanpe, hvor den skal kobles sammen med den brune (og ikke andre) til din lampe.

Du har 2 ledninger som kommer ud af din væg - en blå og en sort. Den blå er nul, og den sorte er fase. Begge ledninger føres over i den sensor og tilsluttes til brun og blå som du har gjort. 

Så skal du have strøm til din lampe. Hvis du tilslutter den direkte til rød og blå i din sensor, vil din lampe blive styret af din sensor. 

Du kan også udskifte din 2- leder ledning med en treleder, så du får strømmen fra den røde ledning i sensoren ført over til din lampe. 



Søren O

Hvis du ikke skal kunne tænde slukke lampen "manuelt"

Kan du bytte rundt ved den nuværende tænd/sluk kontakt, så der kommer fast fase samt NUL og jord ud til lampen, så kan det komme til at virke...


Vi prøver igen, i morgen --

Hej Søren og je_ns, 

Tak for jeres hurtige svar - har ikk fået det testet endnu grundet mørket. 

Vil en 2-ledet ledning fra sensor, betyde at lyset kun kan tændes via sensoren og ikke på kontakten? Så, 3-ledet fra sensor er nødvendig for både sensor og kontakt kan virke. Er det korrekt forstået?

Og, bør det være installationskabel fremfor “alm” ledning..? 

Du kan ikke bruge din sensor hvis den kun er tilsluttet med en 2-leder. Du kan dog tilslutte en ekstra 2-leder som så skal gå over til din lampe som et alternativ til en 3-leder.

Jeg går ud fra at din afbryder har været brugt til at tænde og slukke din lampe. Hvis du ikke ændrer på tilslutningerne i afbryderen, så vil den virke som afbryder på sensoren, altså kan du forhindre at sensoren tænder for din lampe.

Noget helt andet er hvordan du får dit kabel fra sensoren ført ind til lanpen. Er der en kabelindgang i lampen? Kablet / ledningen skal også fastgøres korrekt. 


Søren O
Annonce

Hvis jeg ikke har set forkert, så er det sorte plastik, hvor ledningerne fra installationen kommer ud, bunden til lampen. Så lampen skal skrues fast på bunden med to lukkede møtrikker. Derfor skal ledningen til sensoren føres ud af bunden på en måde. Du skal bruge et kabel med mindst tre ledere. Den gulgrønne må kun bruges til jord, så derfor skal du måske have et stykke kabel med 4 ledere.

Du forbinder så sort og blå fra installationen med brun og blå fra det ny kabel. I sensoren forbinder brun og blå med brun og blå. Den sorte i kablet forbinder du med rød i sensoren, og i den anden ende forbinder du den sorte fra kablet til den brune fra lampen. Den blå fra lampen forbindes til den blå fra installationen. Det kan forekomme at rød og brun i sensoren er byttede i forhold til vores normer, så hvis lampen ikke virker bytter du ledningerne i de to klemmer. Plastikunderlaget til lampen har ikke godt af at blive deformeret (skruerne kan ikke nå) så du bør bore et hul nedefra og op til hullet, hvor ledningerne fra installationen kommer ud. Hvis du kan tage bunden ud mens du laver et spor i muren er det lettere. Hvis du vil kunne tænde lampen uden om sensoren, kræver det en ledning mere i din installation.


fase

Hej,

Mange tak for jeres hurtige og gode svar. Lampen sidder der nu, men et 3-ledet installationskabel fra sensor til hhv lampe og strøm. 

Når kontakten er tændt virker sensoren som tænd/sluk - det er fint. Må se på et senere tidspunkt om der bliver behov for at kunne tænd/sluk på kontakten udenom sensoren. 

-TAK :-)

Det med sluk på kontakten har du allerede. Og hvis du slukker og tænder igen med det samme går mange sensorer i konstant on mode. Så konstant tænd er sikkert også i orden. Så skal du bare huske at slukke et minuts tid for at få den tilbage på auto. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis