Indvendig isolering

Hej,

Vi er i gang med at renovere vores soveværelse efter vi købte huset. Nu har vi revet de ulovlige celutexplader ned og inde bag er en bar mur, med trælister på (se billede). Vi ved at der er hulmursisoleret, men hvor mange centimeter vides ikke. Listerne er 25 mm tykke. 

Spørgsmålet er om vi skal isolere på de 25 mm og putte dampspærre på eller om det overhovedet kan betale sig at isolere så lidt. Der skal 2 lag gips uden på og derefter filt. 


Hilsen

Frank

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Næ! Vi bor i huset med 70-75 mm hulmur (isoleret), og fyrer for under 10 kg årligt. Bare sørg forordentlig, daglig udluftning.


 

Prøv at mærke efter om muren føles kold, måske du oven i købet kan mærke kuldenedfald? Meget ærgerligt at opdage dette når rummet er færdigt. Det er nu det er lige til at sætte 50 mm multipor eller calsitherm (findes også i 25 mm) op af væggene, hvilket vil hjælpe meget. Der er måske en god grund til at væggen tidligere er isoleret indefra.


op med 50mm isolering som minimum.

Det bliver ikke billigere at fyre og personligt havde jeg forsøgt at komme op på en samlet tykkelse af 200mm hvis muligt. 150 er ihvertfald ikke tosset. Når du skal sælge dit hus igen vil det også betale sig. Bemærk dog at indvendig isolering ikke er uden faldgrupper hvis det ikke bliver lavet ordentligt.


Henrik

Du kunne også hurtigt knalde disse op:

Link


Elektronikteknikeren
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis