smeg ci65mvdk3. Ingen varme ved varmluft. Ingen gnisttænding.

Hej.

Første problem: Blæseren kører ved varmluft med der kommer ingen varme (det virkede igår aftes). Tænker at der skal udskiftet ringvarmelegeme. er dette korrekt? Tænker at bestille denne på 2700watt.. Er der nogen grund til at købe Denne på 2600 watt istedet? Er der ikke bare mere "knald" på den med 2700watt?

Andet problem: Komfuret er købt brugt og den elektroniske tænding har ikke virket imens jeg har haft det. Der kommer ingen lyd eller noget ved tryk på knapperne. Er der noget jeg kan gøre? Det virker jo fint at tænde det med lighter med ville da være dejligt at kunne få det fixet..

På forhånd mange tak for hjælpen!


Morten
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Der er fysiske forskele på de to (3, for der er også et 2400W), så du skal have det gamle ring varmelegeme ud, og så kontrollerer målene på det, hvorvidt det er det ene, det andet eller det tredie.


 

Varmtluft er noget andet end ringvarme. Varmtluft blæser varmen i ovnen rundt. Ringvarme er et ekstraelement foran blæseren. 

Har du målt (elektrisk) dine kontakter og varmeelementer op? Hvad siger temperaturregulatoren? Hvad er varmeelementernes indre modstand? Hvad med urstyring? Bosch-Siemens komfurer vil have at du stiller uret, ellers duer de ikke. Det kunne også være apparatsikringer - de er billigere end varmeelementer. 

Angående gnisttænderen: ser det ud som om tændspolen er gået - eller bare kortsluttet på højspændingssiden. 

Igen: mål den op. Er der spænding på primærsiden og på sekundærsiden (uden gnisttændere tilsluttet) Hvor stor en spænding?  Hvad er modstand over hver enkelt gnisttænder? Det kan også være sådan noget simpelt som lidt skidt der danner en kortslutning ved 1 gnisttænder, de ligger jo parallel 

Husk de 5 regler ved elarbejde. 


 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis