Duka S7 badeværelsesventilator kører konstant

Hej!

Jeg har for ca. et år siden udskiftet min gamle badeværelsesventilator til Duka S7, som jeg fik anbefaldet.
- http://dukaventilation.dk/produkter/ventilatorer--styringer-og-tilbehoer/duka-s7-7-i-1-ventilator.aspx

Her på det sidste har jeg oplevet, at ventilatoren starter og kører på fuld udblæsning på tilfældige tidspunkter af døgnet.
Jeg har googlet symptomerne, og kan se at flere oplevet problemer med  fugtstyring i deres badeværelsesventilatorer (Ikke nødvendigvis Duka), hvor de anbefalder at man renser/støvsuger fugtføleren, da der kan sætte sig støv på denne som suger vand.

Jeg har nu af 2 omgange forsøgt at rense fugtføleren, og begge gange har det hjulpet på problemet - indtil jeg går i bad igen. Jeg har nu flere gange vågnet om natten fordi ventilatoren kørte på fuld udblæsning.

Det skal siges at luftfugtighed på mit badeværelse er målt til 50-55 procent, så det kan ikke være luftfugtighedens i rummet som få ventilatoren til at gå amok.

Kan det være rigtigt at fugtføleren i ventilatoren er så udsat for støv osv.?

Er der andre der har oplevet ligndende problemer med deres badeværelsesventilator, og evt. hvordan løser man dette?

Hilsen
Dami

21 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

fugtstyret ventilatorer er bare noget heksværk......Af samme årsag nægter jeg at sælge det skrammel da det giver for mange reklamationer...

Måske du bare skal have justeret hvilken fugtighed den skal starte ved-

Den bedste fugtstyrede ventilator jeg har haft, var en billig en fra HN den havde udvendig justering af fugtstyring, den fungerede perfekt i mange år, og blev udelukkende udskiftet fordi den var grim, og til netop en Duka som så ser fin ud, men ikke fungererede efter kort tid.

I mit fyrrum hvor vi tørre tøj, har jeg også en Duka, her har jeg monteret en extern fugtstyring, den virker super og er ca 4 år gammel .

https://www.elsag.dk/hygrostat-til-...ventilator

Hygrostat Til Vægmontering. Drejeknap Til Justering Mellem 30-100% R.F. IP30


Vi prøver igen, i morgen --

Ventilatoren har virket helt fint indtil sidste uge. Derfor tænker jeg at det ikke har noget at gøre med fugtigheden i rummet - men føleren inde i ventilatoren. 

Orla Nautrup skrev den 23-10-2017 13:03:33

Der er flere forskellige indstillingsmuligheder så hvilken har du sat den til?

Mine står til at køre konstant (funktion 2) og så øge hastigheden når lder er bevægelse og så fuld knald på når fugtgrænsen opnåes.

Jeg kan egentlig kun høre dem svagt i badeværelset, og slet ikke udenfor, når der køres på højeste hastighed.

http://dukaventilation.dk/Files/Fil...manual.pdf



 Min har stået på funktion 6, hvilket har fungeret ganske godt - indtil sidste uge. 

Jeg har soveværelse op til badeværelse, og jeg kan tydeligt høre min når den kører med fulde omdrejninger. Jeg kan derimod ikke høre den, når jeg kører langsomt (basis funktion). 

Det har egentlig ikke noget med dette at gøre, men det er egentlig et lovkrav, at der ventileres konstant i vådrum, og det er ikke for at genere boligejere, men sund fornuft.   


Orla Nautrup skrev den 23-10-2017 13:10:17

Det har egentlig ikke noget med dette at gøre, men det er egentlig et lovkrav, at der ventileres konstant i vådrum, og det er ikke for at genere boligejere, men sund fornuft.   


 Jeg bilder mig ind at den sluger alt for meget strøm ved at køre 24/7/365. Men ummidelbart tror jeg at det er mere mit hoved end noget andet. :D 


Kan dens mærkelige opførelsel skyldes, at der bliver trukket kold luft ind igennem aftræksrøret om natten pga. de lave temperaturer om natten? 

Eftersom jeg ikle kunne komme problemmet med larmen til livs, var jeg ude og købe en ny Duka s7 for ca 3 måneder siden.

Gudhjælpemig om den ikke lige er begyndt på det samme pjat. Nogen som har en ide hvad man kan gøre for at afhjælpe problemet?

Jeg har soveværelse op til badeværelset, og det er super irriterende om aftenen. Her er en kort videoer af ventilatoren og min fugtigheds måler.

Aftræksrøret på loftet er isoleret 100mm rør.

https://youtu.be/cQ5Dx8Pxp3s

Der er yderligere 11 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis