Isoleret skur med høj luftfugtighed

Vi har fået lavet nyt skur, og i den forbindelse har jeg isoleret væggene og sat dampspærre op, og OSB plader uden på som er malet hvide.
Gulvet er støbt betongulv, som er støbt 10 cm ned i jorden, og er hævet 10 cm over jorden. Altså 20 cm tykt betongulv.
Loftet er ståltagplader med antikondens.
Mellem vægge og loft er der 5 cm ventilationsfilter/rist.

Meningen er at det skal blive til et hobbyrum, både til værktøj og til mit fiskegrej.
Så jeg vil gerne undgå at mine ting ruster, og at min DAB+ radio som kommer til at stå på arbejdsbordet, ikke tager skade.

Jeg har derfor købt et hygrometer/termometer som jeg har hængt op i skuret i 1,5 m højde, for at følge lidt med imens jeg render derude og sætter tunglastreoler og hylder op.

Den siger 68% relativ luftfugtighed ved 13 graders varme om dagen, og om aftenen/natten ryger den helt op og svinger mellem 73% og helt op mod 82% på en våd nat som f.eks nu ved 11 graders varme.

Hvordan får jeg bragt de tal ned. Sådan noget fiskegrej er dyre end både golf og narko tilsammen, så er lidt nervøs ved at opbevare mine ting derude som det ser ud nu.

Ligger nogle billeder op, så i kan se skuret, og forhåbelig kan udpege hvor den er gal.

https://ibb.co/huoo1G
https://ibb.co/kPk1MG
https://ibb.co/fmYXTw
https://ibb.co/fRve8w
https://ibb.co/mNOXTw
https://ibb.co/f0kCTw

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Jeg kan ikke åbne for de nederste billeder og se hvad de viser. Har du ikke isoleret dit tag? Du skal sørge for god ventilation under dit tag med 5 cm luft under dine lægter. Derunder isolering.


Søren O

Du får jo aldrig laver fugtighed end der er udendørs, når du har ventilation til det fri, og lige pt. er der jo meget fugt i luften.

Jeg har et isoleret skur, med 200 mm isolering i væge og loft, samt 275mm isolering i gulvet, jeg har lavet det helt tæt, og har så lidt varme på ca 7 gr, samt jeg har en affugter kørende, affugteren køre ikke ret meget, og fjerner kun 1-2 liter vand om året, jeg har en del blankt metal, og intet der ruster.


Vi prøver igen, i morgen --

Hvorfor har du ikke isolering i taget? Meget svingende temperaturer vil også give kondens, som du kan undgå hvis resten også var isoleret.

Er dit gulv støbt for nylig? Hvad er det støbt på?


Elektronikteknikeren

Trådstarter skriver ...Den siger 68% relativ luftfugtighed ved 13 graders varme om dagen, og om aftenen/natten ryger den helt op og svinger mellem 73% og helt op mod 82% på en våd nat som f.eks nu ved 11 graders varme.  citat slut .

Det er fint tørt , det ville jeg ikke gøre noget ved ...men en fugtstyret ventilator og et par ventilationsriste ville nok være en god ide , og hvis loftet ikke er isoleret så vil det , nok dryppe til vinter (kondens)

Generelt set så er luften meget tør (absolut fugtighed) om vinteren , problemet er at luften står stille i uopvarmet lukkede skure osv så vil den relative fugtighed stige , og så har vi problmet med fugt.


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

82% relativ fugtighed er absolut ikke tørt. 68% er også i den høje ende. Har du isoleret dit tag?


Søren O
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også